preskoči na sadržaj

Županijsko natjecanje iz stranih jezika

Naša škola i ove je godine domaćin natjecanja iz stranih jezika. 

Rezultati se nalaze u nastavku.

 

ENGLESKI JEZIK (20.2.2018.) 

2.razred -1         2.razred - 2

4. razred -1         4.razred - 2

 

NJEMAČKI JEZIK (21.2.2018.)

2.razred             3.razred - 1          3.razred - 2

 

TALIJANSKI JEZIK (23.2.208.)

KATEGORIJA I - lista A     KATEGORIJA I - lista B     KATEGORIJA II - lista A

 

FRANCUSKI JEZIK (23.2.2018.)

LISTA B              LISTA D

 

ŠPANJOLSKI JEZIK (23.2.2018.)

LISTA A           LISTA B

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Šango  datum: 20. 2. 2018. 20:50

Humanitarci velikog srca

Učenici naše škole i ovaj su put pokazali veliko srce i trud kad je riječ o pomaganju drugima. U humanitarnoj akciji koju je pokrenula prof. Tihana Magaš, u ponedjeljak 19. veljače  u holu školske zgrade upriličena je prodaja kolača i slastica koje su učenici sa svojim obiteljima ispekli i pripremili.  Na taj način je prikupljena pomoć za obitelj Dragaš iz Briševa te djevojčicu Petru Zrilić kojoj je potrebno liječenje u inozemstvu. Za obje svrhe biti će uplaćen isti iznos - 1765 kn, dok je za obitelj teško oboljele Anđele Tičić iz Bibinja od posjetitelja izložbe "Nestvarnost istine" čiji su domaćini bili učenici naše škole prikupljeno 1602, 75 kn. Dakle, 5132,75 kn prikupili su naši vrijedni i nesebični učenici u humanitarne svrhe. Dio kolača odnijeli su i u Dom za odrasle osobe sveti Frane, Zadar.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji još jedne uspješne humanitarne priče.

Dobro je činiti dobro. heart                  Fotogalerija

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tihana Magaš  datum: 20. 2. 2018. 11:32

Promocija Spužve

Prigodom izlaska 15. broja školskoga lista Spužva, u školskoj knjižnici je u srijedu 14. veljače 2018. upriličena promocija za sve koji su sudjelovali u kreiranju školskog lista. Promociju je kao i prošle godine svojom nazočnošću uveličala profesorica Jasenka Vežić, dugogodišnja profesorica naše gimnazije i idejni tvorac školskog lista. Na samom početku prisutne je pozdravio ravnatelj, a zatim je knjižničar Ante Prtenjača, odgovorni urednik Spužve uz pomoć članova uredništva Elene Barić i Karle Birkić te ostalih novinara prisutne proveo kroz sadržaj Spužve 15. Učenici drugih razreda Andrej Zec i Lucija Kolak za ovu su priliku pripremili i odsvirali pjesmu Acapulco, pokojnog Ante Perkovića, bivšeg učenika naše škole i nekad urednika Spužve.

Treba napomenuti da je petnaesti broj Spužve samo dva dana prije promocije, na županijskoj smotri Lidrano predložen za državno natjecanje.

Kako je bilo na promociji, možete pogledati u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 2. 2018. 19:49

Tiskana 15. SPUŽVA

Dragi učenici i profesori,

stigla je petnaesta Spužva! Sada već uhodana ekipa u suradnji s novim kreativnim licima za vaš je užitak predanim radom pripremila novi broj našeg školskog lista. U želji za odmakom od prijašnjeg broja i za novim idejama, ovog smo puta za glavnu temu odabrali “grad”. Naglasak je stavljen na neosporno iznimno bogatstvo kulturno-povijesnog nasljeđa našeg voljenog Zadra, ali i na svojevrsnu refleksiju o našoj uzajamnoj povezanosti - što naš grad može ponuditi nama, a što mi njemu; što je dobro, a što bi trebalo promijeniti i na koji način. Našlo se tu nekoliko intervjua, kreativnih pogleda u prošlost grada, ali i našeg lista, recenzije popularnih kafića, a sve je popraćeno s nekoliko iznimno kvalitetnih intervjua.

Novitet u usporedbi s prošlim brojem je povećan broj i raspon kreativnih radova naših učenika, pa će se tako naći poezije, proze i usklađenih likovnih radova.

Dakako, nismo zaboravili spomenuti ni izvannastavne aktivnosti naših učenika i škole, već smo im dodijelili počasno uvodno mjesto.

Osvrnuli smo se i na umjetnost zauzimajući, po običaju, ponešto alternativan pogled i stav. Razgovarali smo sa zadarskom književnicom Martinom Vidaić te sastavili vlastite književne preporuke. Područje filmske umjetnosti pokrili smo člancima o redatelju Wesu Andersonu i festivalu dokumentarnog filma u Opatijii. Od glazbe smo se bavili koncertima Nicka Cavea i Darka Rundeka, a završili smo s humorističnim uratcima naših učenika.

Za kraj bih željela zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali, pridonijeli i podržavali nastanak ovoga broja - svima vam hvala od srca!

Dragi čitatelji, nadam se da ćete uživati i prepoznati naš trud!

Do sljedećeg broja,

Elena

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 1. 2018. 21:48

Izložba "Nestvarnost istine"

Povodom međunarodnog Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti naša škola ugostila je izložbu talentirane Sare Horvatić „Nestvarnost istine“, a na inicijativu naše nekadašnje učenice Dine Uglešić.

Riječ je o 23 crno bijele fotografije koje su nastale za Sarina posjeta Auschwitzu, koncentracijskom logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tihana Magaš  datum: 26. 1. 2018. 21:01

Kemija izvan učionice

Učenici 2.e razreda naše škole sa svojom razrednicom, profesoricom Koranom Marušić sat kemije ponekad odrade izvan učionice, u prirodi. Tako su u ponedjeljak, 22. siječnja posjetili otvorenu izložbu Hrvatske vojske s vojnom i tehničkom opremom, oružjem i vozilima.

Vojni djelatnik zapovjedništva specijalnih snaga govorio im je o profesionalnom ronjenju i primjeni različitih plinskih smjesa kod ronjenja na određenim  dubinama.  Objasnio im je da se osim zraka, za ronjenje na većim dubinama koristi  nitrox, smjesa kisika i dušika u različitim omjerima. Za dubinsko ronjenje često se koristi i trimix, smjesa koja se sastoji od kisika, helija i dušika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Korana Marušić  datum: 23. 1. 2018. 08:25

Izložba „25 godina vojno-redarstvene operacije Maslenica 1993.-2018."

Povodom  obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, u petak, 19. siječnja 2018.  u Kazalištu lutaka Zadar svečano je otvorena izložba likovnih i literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije. Rezultat je to školskog natječaja kojeg  je provela Zadarska županija s Kulturnim vijećem Zadarske županije. Stručno povjerenstvo odabralo je 13 najboljih radova po kategorijama, a učenicima i njihovim mentorima su uručena priznanja i prigodni darovi. Među nagrađenim radovima su i dva likovna rada naših učenica Paole Kurić iz 1.e i Lucije Čulina iz 3.d razreda pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ivanke Radulić. Svečanost otvaranja izložbe glazbenom je izvedbom upotpunila učenica 4.f razreda Ana Dobrijević, a program je vodila Marija Lucin, učenica 4.c razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Radulić  datum: 21. 1. 2018. 15:19

Učenici na izložbi u Kneževoj palači

Početkom prosinca u Kneževoj palači otvorena je izložba pod naslovom “Glazbeni život Zadra u 19.stoljeću”. Izložbu je organizirao Državni  arhiv u suradnji s Narodnim muzejom Zadar.  Učenici naše škole danas su zajedno s profesoricama glazbene umjetnosti Jelenom Vlašić i Ivom Mustać Klarić pogledali izložbu i čuli nešto više od same autorice izložbe, muzikologinje dr. Katice Burić Ćenan.

Muzikologinja je ispričala više o zlatnom razdoblju zadarske glazbene prošlosti, točnije izložba prati šest tema iz glazbene prošlosti koje se tiču pojedinca, glazbenih društava te prostora u kojima su se glazbeno-scenska djela izvodila. Dočarano je kulturno-umjetničko djelovanje onoga vremena te značenje glazbe u Zadru u vrijeme 19.stoljeća.

Čuli smo više o glazbenicima iz obitelji Strmić i drugim glazbenicima iz Zadra, ali i o Filharmonijskom društvu te drugim glazbenim društvima koja su tada djelovala. Učenici su najviše zanimanja pokazali za zadarska kazališta - Nobile teatro i Teatro Verdi.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Vlašić IVA MUSTAĆ KLARIĆ  datum: 19. 1. 2018. 22:22

3.a, 3.c, 3.e i 3.f u Zagrebu

U subotu, 16. prosinca 2017. učenici trećih razreda u pratnji prof. Katarinice Milković i prof. Maje Mišković Brčić bili su u Zagrebu. Tamo su posjetili multimedijsku izložbu u čast Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih vizionara, pod nazivom NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE.

To je doživljajni futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle i predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost i tehničke inovacije. Osim na izložbi, učenici su s profesoricama ostatak dana uživali u zagrebačkom Adventu, koji se treću godinu zaredom okitio titulom najbolje božićne destinacije u Europi.  

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Katarinica Milković  datum: 18. 12. 2017. 21:31

Večer matematike

U ponedjeljak, 4. prosinca u multimedijalnoj dvorani Gimnazije J. Barakovića održana je Večer matematike, na kojoj su sudjelovali učenici i profesori Gimnazije J. Barakovića,  Gimanzije F. Petrića, Klasične gimnazije Ivana Pavla II i naše škole. 

Predstavnice naše škole bile su učenice 3. razreda Marija Vrkić i Mareta Magaš, pod mentorstvom profesorice Dubravke Crnošije, s prezentacijom "Matematika u spomenicima grada Zadra", te učenice 2. i 4. razreda Tija Klapan, Marina Matešić i Manula Slavica Košević, pod mentorstvom profesorice Amalije Colić, s prezentacijom i plakatom "Matematika u modi". Večer je bila vrlo zanimljiva i odlično posjećena.

Fotogalerija

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Amalija Colić  datum: 10. 12. 2017. 18:49

Veliko srce puno ljubavi

U ovo predblagdansko vrijeme naši učenici sudjeluju u brojnim humanitarnim aktivnostima. Tako su za građane  Vukovara sakupljali higijenske potrepštine, na Međunarodni dan invalida u Arsenalu su invalidima naše županije, pod geslom "Zajedno smo jači" dijelili prigodne poklone, a  štićenike Doma umirovljenika su razveselili poklonima, razgovorom i pjesmom. Naime, učenice Djevojačkog zbora Gimnazije Vladimira Nazora, pod ravnanjem prof. Ive Mustać Klarić otpjevale su nekoliko prigodnih pjesama, a za poklone se uz učenike u obje prigode pobrinula prof. Tihana Magaš. Na taj način naši učenici sa svojim profesorima u svakoj prilici pokazuju da imaju veliko srce puno ljubavi. 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2017. 20:42

Vukovaru ZaDar

Djevojački zbor Gimnazije Vladimira Nazora nastupio je u subotu, 2. prosinca 2017. na Narodnom trgu u sklopu akcije "Vukovaru ZaDar" gdje redovito nastupa od 2013. godine . Uz dječji zbor Kazališta lutaka Tintilinić i pod ravnanjem prof. Ive Mustać Klarić djevojke su otpjevale Mjesto za mene. Izvele su još višeglasno pjesme Kao rijeka i Wonderful world uz instrumentalnu pratnju Tene Milinčić na violini, Ane Dobrijević na flauti i Marina Modrića na gitari.

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: IVA MUSTAĆ KLARIĆ  datum: 2. 12. 2017. 21:28

SPORTSKI USPJESI

Naši sportaši i ove godine nižu uspjehe na županijskim natjecanjima. Posljednji u nizu je 2.mjesto naših stolnotenisačica Lucije, Matee i Diane. Bravo cure!
Sve o našim sportskim uspjesima pogledajte OVDJE.
 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2017. 21:50

10 škola 10 umjetnika

      U petak, 24. studenoga 2017. godine učenici naše škole sudjelovali su u muzejsko – edukativnom projektu Moderne galerije u Zagrebu „Deset škola – deset umjetnika“ u kojem su uključene gimnazije iz deset hrvatskih gradova, a u kojem naša škola kontinuirano sudjeluje od početka.  Teme ovogodišnjeg trinaestog  susreta bile su vezane za aktualnu izložbu u Modernoj galeriji Na obalama Jadranskoga mora – slikarstvo krajolika na prijelomu 19. i 20. stoljeća. Našu školu su predstavljali učenici 3.f razreda Magdalena Bušljeta, Jan Mišković i Anđela Srzentić. Pod mentorstvom Ivanke Radulić, profesorice likovne umjetnosti su obradili temu „Krajolici Zagrebačke šarene škole“ u kojoj su sudionike projekta upoznali  s poznatim hrvatskim slikarima Celestinom Medovićem, Mencijem Clementom Crnčićem i Ferdom Kovačevićem čiji su pejzaži nastali pod utjecajem Vlaha Bukovca. Osim prezentacije, pripremili su i likovnu radionicu u kojoj su gimnazijalci iz drugih gradova uljnim pastelama dovršavali likovne radove na temelju dobivenog fragmenta slika korištenih u prezentaciji, a izloženih na izložbi. 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Radulić  datum: 25. 11. 2017. 23:25

...

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 23:32

Boje razuma - Vukovar, Škabrnja 1991.-2017.

Povodom Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju,  učenici Gimnazije Vladimira Nazora organizirali su prigodan program u Kazalištu lutaka Zadar u srijedu, 15.11.2017.  te postavili "instalaciju" na Kapetanovu kulu idućeg dana. Riječ je o programu kojeg učenici pod vodstvom prof. Tihane Magaš priređuju svake godine i ugoste svjedoke tog vremena kako bi iz prve ruke saznali što se tada dogodilo, ali da budu svjesni kako se unatoč tragedijama može nastaviti živjeti bez mržnje i s ponosom jer postoje ljudi koji su darovali svoj život za slobodu svih nas. Ove godine učenici su ugostili sestre Antoniju i Katarinu Pavičić iz Škabrnje na čija svjedočanstva nitko nije ostao ravnodušan. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tihana Magaš  datum: 17. 11. 2017. 10:09

Međunarodno natjecanje Dabar

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar, koje će se održati od 13. do 17. studenoga 2017., a na kojem će sudjelovati i učenici naše škole pod mentorstvom prof. Dajane Marnike.

Cilj natjecanja je pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže i gledanje filmova, nego i izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim. Naime, ovo online natjecanje sastoji se od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Na taj način Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 11. 2017. 22:06

U ČAST SVIMA PREMINULIMA

Danas su naši učenici, predsjednici razrednih odjela u pratnji profesora i ravnatelja položili vijence i zapalili svijeće u čast preminulim hrvatskim braniteljima i preminulim profesorima i djelatnicima naše škole.

Ovo je naša tradicija povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana i tako  iskazujemo zahvalnost i poštovanje hrvatskim braniteljima i preminulim našim profesorima.

Minutom šutnje učenici su odali počast svim preminulim braniteljima ispred Središnjeg križa, a molitvu odrješenja održao je generalni vikar Zadarske nadbiskupije, don Josip Lenkić.

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2017. 17:12

ZIMSKE JAKNE ZA POTREBITE

U sklopu akcije Crvenog križa „Solidarnost na  djelu“  učenici i nastavnici naše  škole donirali su svoje zimske jakne koje im više ne trebaju i tako pridonijeli akciji pod geslom "Ne dvoji - za drugog izdvoji". Prikupili smo tridestak jakni koje će nekog tko si ih ne može priuštiti, ove zime ugrijati. Jakne smo odnijeli u skladište Crvenog križa, a u razgovoru s djelatnicom skladišta doznali smo da im najviše treba tenisica i trenirki. Stoga ne sumnjamo da će naši učenici i djelatnici u nekoj novoj akciji prikupiti i to - za one kojima je potrebno. 

 

IZ MEDIJA            FOTOGALERIJA

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 11:18
» Arhiva naših vijesti    
 


NATJECANJA 2018.


***


Kalendar rada

Državna matura

Udžbenici

Upisi

Nabava

Natječaji

Školski odbor

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu? 


FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Dokumenti

Korisni linkovi

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju