preskoči na sadržaj

HRVATSKA IZ ZRAKA -PREDAVANJE

U četvrtak, 16.02.2017., naša škola ugostila je autora izložbe ''Hrvatska iz zraka'' Davora Rostuhara, čije fotografije su već neko vrijeme izložene duž hodnika naše škole.

Predavanje je održano u Multimedijalnoj dvorani, a  Davor nas je upoznao s ciljem svog projekta te nam pričao o brojnim zgodama sa svojih putovanja diljem svijeta. 

 

Fotogalerija


Objasnio nam je kako je počeo putovati i zašto.

Njegova prva avantura bila je putovanje od Zagreba do Egipta biciklom, uz pratnju svog prijatelja. Istaknuo je kako su ga oduvijek privlačile drugačije i egzotične zemlje, te da je prelaskom Bospora u Istanbulu napokon živio svoje snove. Ispričao nam je kako su ga Sirijci najbolje ugostili, kako je htio otkriti neki ''novi'' grad u pustinji, no, iako je njegova ekspedicija završila neuspješno, shvatio je da neke stvari ipak može promijeniti. Sljedeća avantura bila je Indija, pa Nepal, Kina, Tibet….

Upoznao nas je s novim svijetom za kojeg smo smatrali da više ne postoji. Pričao je raznim plemenima Afrike, Papua Nove Gvineje koji još uvijek žive u kamenom dobu. Upoznao nas je s različitostima naše divne Planete. Vrativši se u Hrvatsku počeo je istraživati i našu domovinu. Uspoređivao je otkrivene kulture i načine života iz svijeta s našom domovinom te je svojim objektivom zabilježio najveća blaga Lijepe naše. Istaknuo je da bogatstvo nije samo u materijalnoj baštini već i u onoj u kojoj smo mi ti koji ju prenosimo i održavamo.

Njegovi snovi postali su stvarnost, ali i njegov posao. Danas zarađuje kao pisac, fotograf i novinar. Želimo Davoru puno uspjeha u njegovoj novoj avanturi života, a to je osvajanje Sjevernog pola. 

(M. Radaš)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Radaš   datum: 16. 2. 2017.

***


PROJEKT


Kalendar rada


Natječaji

Udžbenici

Upisi

Državna matura

Nabava

Školski odbor

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu? 


FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Dokumenti

Korisni linkovi

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju