preskoči na sadržaj

RAD PETRE BUGARIJE NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI U ČEŠKOJ

      Međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti Lidice održava se u organizaciji Memorijalnog centra Lidice u Češkoj u spomen na svu djecu stradalu, ne samo tijekom Drugog svjetskog rata, već na svu djecu koja su postala žrtve svih ostalih ratnih stradavanja. Pravo na sudjelovanje imaju djeca od 4 do 16 godina starosti koja na zadanu temu koja je određena u suradnji s UNESCO-om mogu prijaviti svoje likovne radove.

         Povodom 150. obljetnice Mendeljejeva Periodnog sustava elemenata, ovogodišnja 47. Međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti Lidice 2019. posvećena je temi kemija. Ove  godine je na natječaj pristiglo ukupno 15 336 likovnih radova iz 70 zemalja svijeta, a za izložbu ih je odabrano 1179 iz 65 zemalja. Od 254 likovna rada iz Hrvatske iz 57 odgojno – obrazovnih ustanova za izložbu ih je odabrano 25 iz 6 škola među kojima je i rad naše učenice Petre Bugarije iz 2.e razreda pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ivanke Radulić. Nadahnuće za svoj rad Iz tame u svjetlo Petra je pronašla u podtemi važnost vatre za čovječanstvo. 

        Svečanost uručenja nagrada i priznanja za hrvatske učenike i njihove mentore održat će se na jesen u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke. 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivanka Radulić   datum: 19. 5. 2019.

NATJECANJA

 

 


***

 


PROJEKT


Kalendar rada


Udžbenici

Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju