preskoči na sadržaj

KREATIVNI UČENICI

U našoj školi imamo mnogo nadarenih učenika čiju kreativnost potičemo kroz sve nastavne predmete. Tijana Mandić učenica je 1.a razreda, a zaljubljena je u režiju i glumu. Objavljujemo njezin animirani film kojeg je izradila za nastavu biologije kod prof. Nižić na temu održivog razvoja.

Evo što kaže Tijana: S obzirom da je trebalo odabrati samo jednu temu iz održivog razvoja nisam se  mogla odlučiti ni za jednu pa sam ih sve stavila u animirani film. Na samom početku prikazala sam društvo i čovjeka koji ubija životinje za svoje potrebe. Zatim sam prikazala okoliš kojeg uništavamo i onečišćujemo izgradnjom tvornica, gradova i prometnica. Uz nove nastambe u novim i uređenim državama pojavljuje se sve veće siromaštvo. Zatim sam ponovo prikazala onečišćenje mora te ujedno i gospodarstva. Ako ribari love u zagađenim vodama, riba će naravno biti zagađena. Pred kraj videa prikazala sam kako se stvara prevelika količina otpada na deponijima i kako taj otpad odlazi ponovo u tvornice kako bi se proizvela reciklirana markirana odjeća. Uz to ponovo sam prikazala onečišćenje zraka i na kraju kako bi mogao izgledati svijet budemo li zagađivali zrak, more i tlo stvarajući previše otpada.

Ovdje pogledajte Tijanin  ANIMIRANI FILM.

 

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Janja Pedić   datum: 25. 6. 2020.

Državna matura

*

Poštovani maturanti,

1. prosinca 2020. započinju prijave ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2020./2021. i traju do 15. veljače 2021. godine do 12.00 sati. Detaljne upute nalaze se u priloženim dokumentima. 

Ispitna koordinatorica:

Janja Pedić

INFORMACIJE

VREMENIK

 

 


COVID-19

***

 


NATJECANJA

 

 


Kalendar rada


Udžbenici

PROJEKT


Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju