preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Projekt ,,U školi otvorene kohezije, ASOC’’

Autor: Marta Režan, 14. 3. 2021.

Naša škola je zajedno s još devet škola iz cijele Hrvatske odabrana za sudjelovanje u projektu ‘’U školi otvorene kohezije, ASOC.

 

 

 

 

Naša škola je zajedno s još devet škola iz cijele Hrvatske odabrana za sudjelovanje u projektu ‘’U školi otvorene kohezije, ASOC.

Natječaj za sudjelovanje u projektu raspisan je od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Projekt će se provoditi u školskoj godini 2020./2021., a odabrane srednje škole bit će uključene u njegovu provedbu. Voditeljica projekta za našu školu je profesorica Marta Kinda, a sudjelovat će i profesorica Tihana Magaš.

Cilj je pratiti inovativan interdisciplinarni program namijenjen svim vrstama srednjih škola usmjeren građanskom praćenju javnih financija upotrebom javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Projekt objedinjuje građanski odgoj, usvajanje digitalnih statističkih vještina i podatkovno novinarstvo te raznolike kompetencije kao što su razvoj kritičkog mišljenja, rješavanje problema, rad u skupinama kao i interpersonalne i komunikacijske vještine. U sklopu provođenja aktivnosti Projekta, učenici/ce će pod vodstvom nastavnika/ca osmisliti istraživanje građanskog praćenja projekta financiranog sredstvima ESI fondova na način da prikupe i obrade dostupne podatke i informacije.

Nagrada za najuspješniji tim odnosno skupinu učenika/ca bit će sudjelovanje na Europskom tjednu regija i gradova 2021. u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu, ukoliko će epidemiološke mjere biti takve da će putovanja biti dopuštena te da se zdravlje i sigurnost učenika/ca ne dovodi u opasnost.
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju