preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Održana županijska razina smotre Lidrano

Autor: Daria Gospodnetić, 18. 3. 2021.

 

Naši učenici i profesori sudjelovali su na županijskoj razini smotre Lidrano koja se održala u utorak 16. 3. s početkom u 14 sati.

 

Naši učenici i profesori sudjelovali su na županijskoj razini smotre Lidrano koja se održala u utorak 16. 3. s početkom u 14 sati.

Ove godine škola domaćin bila je Ekonomsko-birotehnička škola u Zadru, no smotra je održana online putem programa Microsoft Teams.

U školskoj knjižnici organizirali smo druženje i zajedno pratili okrugli stol u kategoriji literarnih i novinarskih radova. U kategoriji novinarskih radova ostvarili smo izvrsne rezultate i dobili pohvale za samostalni novinarski rad odnosno intervju s anonimnom pjesnikinjom ,,Ankorana, pjesnikinja zaljubljena u Dalmaciju“ koji je napisala učenica 3. d razreda Rebecca Vidajić pod mentorstvom profesorice hrvatskog jezika Darije Gospodnetić te za samostalni novinarski rad odnosno recenziju serije ,,The Queen's Gambit – iz perspektive gledatelja i šahista“ koji je napisao učenik 4. a razreda Matej Levačić pod mentorstvom školskog knjižničara Ante Prtenjače. Oba rada predložena su za državnu razinu, a uz samostalne novinarske radove predložen je i školski list Spužva koji vodi knjižničar Ante Prtenjača, a urednik lista je Ante Kovač, učenik 2.a razreda.

S nestrpljenjem čekamo obavijesti  o održavanju državne smotre Lidrano!

IZ MEDIJA

 
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju