preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

15000 kn timu naše škole za realizaciju ideje

Autor: Tihana Magaš, 27. 4. 2021.

 

 

 

Prošlog vikenda, od 23. do 25. travnja 2021., održan je program UPSHIFT - trodnevna radionica koju su u sklopu platforme Za budućnost mladih organizirali UNICEF-ov ured u Hrvatskoj i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije.

Na programu je sudjelovalo troje učenika naše škole. Ovi učenici su inače ambasadori juniori EPAS programa (Škola ambasador Europskog parlamenta):  Ante Kovač (2.a), Simona Perić (2.b) i Lu Ivoš (2.e) .

Svi su sudionici zadnji dan programa predstavljali svoje ideje, a tim iz naše škole našao se među 5 najboljih timova koji su dobili sredstva (15 000 kn) za realizaciju ideje koju su osmislili. Za realizaciju ideje učenici će imati 3 mjeseca, a kroz taj će ih proces od početka do kraja voditi mentori iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Naši učenici financijska sredstva dobili su jer su uspješno obrazložili zašto žele urediti vanjski prostor oko škole kako bi se isti mogao koristiti za sve nastavne i izvannastavne aktivnosti te načine na koji to mogu i realizirati.

Profesorica Tihana Magaš informirala je učenike o projektu i koordinirala prijave timova za navedeni projekt te je zajedno sa ostalim EU ambasadorima juniorima detektirala probleme Zadra i Zadarske županije koji se mogu vrlo uspješno riješiti kroz različite europske i strukturne fondove i programe.
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju