preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Uspjeh na informatičkom natjecanju

Autor: Administrator , 12. 9. 2021.

Naši učenici  Rino Višić (3.a), Niko Knežević (3.b) i Marino Bubić (3.c), pod mentorstvom profesorice Dajane Marnike, osvojili su 3. mjesto na  četvrtoj My Smart City konferenciji i hackathonu.

 

10.9.2021. završio je program četvrtog My Smart City konferencije i hackathona.

Tema hackathona je bila otpornost, a timovi su osmišljavali „Poslodavca budućnosti" koji će privući najbolje mlade talente. Hackathonci su imali 24 sata (od 10:00 sati 9.rujna do 10:00 sati 10.rujna) da osmisle svoja rješenja na zadanu temu.  

Na hackathon za učenike prijavilo se 9 ekipa: 3 iz Strukovne škole Vice Vlatkovića, 3 iz Gimnazije Franje Petrića, 2 iz Prirodoslovno grafičke škole te 1 tim naše škole.

Naš tim u sastavu: Rino Višić (3.a), Niko Knežević (3.b) i Marino Bubić (3.c), pod mentorstvom profesorice Dajane Marnike, osvojio je 3. mjesto svojom web aplikacijom “Omikron”. Ideja njihovog startupa je otkupljivati pokvarene uređaje od stanovnika, u dogovoru s lokalnim servisima iste pokušati popraviti te potom prodati na vlastitoj web stranici u obliku polovnog uređaja ili za dijelove ukoliko popravak nije moguć. Također, ukoliko proizvod više nije moguće iskoristiti, isti bi bio odvezen u reciklažni centar. Pohvala dečkima za odrađen zadatak kojim su pokazali informatičko znanje, ali i svijest o potrebi brige za okoliš i recikliranje proizvoda!
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju