preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Dan sjećanja i zahvalnosti

Autor: Administrator , 28. 10. 2021.

Dan sjećanja i zahvalnosti tradicionalno smo obilježili u četvrtak, 28. listopada. U susret blagdanima Svih svetih i Dušnog dana učenici i profesori Gimnazije Vladimira Nazora svake godine odaju počast hrvatskim braniteljima ispred Središnjeg križa te našim preminulim profesorima obilaskom njihovih grobova.

Polažući vijence i paleći svijeće, želimo našim učenicima pokazati koliko je važno prisjetiti se svih onih koji su, dajući svoj život, zaslužni za stvaranje slobodne države Hrvatske, ali i svih profesora koji su poučavali i utjecali na važne životne odluke mnogih generacija. U pratnji profesora i ravnateljice, učenici su iskazali poštovanje preminulim profesorima. Predstavnici četiriju razreda pročitali su prigodne pjesme kojima smo naglasili da je život vječan za one koji su iza sebe nesebično ostavljali trag i bili uzor mnogima te da za njih nema zaborava, žive u sjećanjima brojnih generacija.

 

Dobriša Cesarić, U suton

(…)

Ja tiho hodam pored kuća

U kojima se svjetla pale;

Sva zla, i nevolje, i sumnje

Najednom budu posve male.

I smiješim se u meki suton,

Od zapaljenih zvijezda svečan,

I osjetim dubinu svega,

I da je život vječan — vječan.

 

 

 

 
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju