preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

ANAMARIA ROGIĆ, ANTONIA VANJAK I NIKA ZDUNIĆ U PROJEKTU „DESET ŠKOLA – DESET UMJETNIKA“

Autor: Ivanka Radulić, 6. 11. 2021.

17. po redu muzejsko – edukativni projekt „Deset škola – deset umjetnika“ u organizaciji Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu, održan je 4. i 5. studenog 2021. godine. 

       

S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu virusom Covid -19, i ove je godine izostao susret sudionika u prostorima NMMU, pa su se prezentacije školskih timova i njihove radionice održavale preko platforme Microsoft Teams.

Tema ovogodišnjeg projekta je bila aktualna izložba u NMMU u Zagrebu Svjetlo u srebru i zlatu, posvećena Josipu Klarici, jednom od najznačajnijih suvremenih hrvatskih fotografa. Tim naše škole predstavljale su učenice 4. A razreda Anamaria RogićAntonia Vanjak i Nika Zdunić koje su pod mentorstvom Ivanke Radulić, profesorice likovne umjetnosti pripremile prezentaciju u kojoj su usporedile Klaričinu fotografiju Mrtve prirode s kriškom lubenice s Mrtvom prirodom Vladimira Becića, interpretiravši tako pristup istoj temi kroz dva različita medija (fotografija i slika) i vremena (suvremenost i moderna).

FOTOGALERIJA

POVIJEST SUDJELOVANJA
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju