preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca – objavljene priče sadašnjih i bivših učenika

Autor: Daria Gospodnetić, 14. 11. 2021.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je 2019. i 2020. godine Natječaj za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Na natječaju su sudjelovali Tereza Klečina i Augustin Pavlović iz 4. f pod mentorstvom profesorice hrvatskog jezika Darije Gospodnetić sa svojim pričama Sjećaš li se raja? i Izgubiš li prijatelja, izgubio si dio sebe. Osim priča sadašnjih učenika objavljene su i priče naših bivših učenica, sada studentica Laure Ivić i Marije Vrkić, koje su priče napisale pod mentorstvom prof. Tihane Magaš. 

 

,,Osnovna ideja natječaja bila je potaknuti mlade na čuvanje uspomene na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata. Kvalitetu i vrijednost priča procjenjivalo je Povjerenstvo za vrednovanje koje je imenovao ministar hrvatskih branitelja. Povjerenstvo je uzelo u obzir jezično-stilske i estetske vrijednosti, uspješnost interpretacije teme te autentičnost prijavljenog rada. Kako bismo trajno sačuvali uspomenu na ovu vrijednu inicijativu kao i pokazano zalaganje učenika, u knjizi koja je pred vama objavljujemo priče koje su ušle u završni krug za dodjelu nagrada“, riječi su uredništva knjige Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca.

U susret Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, iznimno smo ponosni što su naši učenici sudjelovali u očuvanju uspomena na žrtve Domovinskog rata te pokazali koliko su sposobni i kreativni.

 

 

 

 
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju