preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Projekt RaSTEMo u znanosti

Autor: Korana Marušić, 25. 2. 2022.

U osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u subotu 19.2.2022.održana je treća u nizu radionica u projektu “RaSTEMo u znanosti”. Projekt predstavlja suradnju Centra izvrsnosti  Grada Zadra i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Provodi se u suradnji s dječjim vrtićima i polaznice radionica su odgajateljice iz zadarskih vrtića. Radionicu Tvari prezentirale su profesorica Gordana Kundid  iz Prirodoslovno- grafičke škole i profesorice Stanka Milković i Korana Marušić iz Gimnazije Vladimira Nazora.

 

U zanimljivoj i nadasve kreativnoj atmosferi izvedeno je više pokusa prilagođenih djeci različih dobnih skupina.

Zašto mama stavlja u kolač prašak za pecivo,

Ledeni ribolov,

Brodići od leda,

Kako nastaje oblak,

Plin koji gasi plamen,

Čarobni papir,

Naelektrizirani baloni,

samo su neki od zanimljivih pokusa izvedenih na radionici.

 

Radionica je osmišljena kao kombinacija demonstracijskog i individualnog rada tako da su odgajateljice samostalno izvodile određene pokuse.

Od pokusa provedenih na radionicama odgajateljice će izabrati one za koje procijene da su prilagođeni dobi djece u njihovoj vrtićkoj skupini i izvesti ih s djecom.

Nakon izvedenih pokusa odgajateljice šalju fotografije, snimke i  izjave djece i na taj način učiteljima sudionicima projekta omogućuju uvid u procjenu ostvarenosti ishoda same radionice.

U svojoj vrtićkoj skupini dijete će rado upijati nove sadržaje kroz kreativnu igru i na taj način razvijati moć opažanja i zaključivanja.

 

 
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju