preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Izložba MAHOVINE

Autor: Sanja Fabac, 25. 3. 2022.

U ponedjeljak, 21. ožujka 2022. otvorena je izložba Mahovine u Prirodoslovnom odjelu Narodnog muzeja Zadar.  U postavljanju izložbe sudjelovali su i učenici naše škole s profesoricama biologije Sanjom Fabac i Marijom Nižić. S obzirom da su mahovine vrlo neobične biljke jer je njihova životna strategija drugačija nego kod ostalih, viših biljaka, a izložbe na tu temu su rijetkost u svijetu, ovaj je projekt kojem je i naša škola dala doprinos utoliko poseban.

 

Od ožujka 2021. godine nekoliko timova naših učenika sudjelovalo je u raznim aktivnostima za ostvarenje ovog projekta. Učenici su fotografirali biljke u prirodi, prikupljali i determinirali,  sudjelovali u radionicama izrade dekorativnih predmeta od mahovina i u konačnici bili na samom otvorenju. Jedan razred naših učenika (2.d) bili su prvi službeni posjetitelji izložbe tako što je sat biologije održan neposredno nakon otvorenja u izložbenom prostoru.

MEDIJI O OTVORENJU:

http://nmz.hr/hr/izlozbe/otvorena-izlozba-%e2%80%9cmahovine%e2%80%9c,2347.html

https://www.zadarskilist.hr/clanci/22032022/u-prirodoslovnom-odjelu-postavljene-mahovine

 
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju