preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Naši učenici na koncertu zbora Germantown Friends Schoolse

Autor: IVA Mustać Klarić, 25. 3. 2022.

Naš školski zbor i učenici 2.E razreda s nastavnicom Ivom Mustać Klarić bili su na Koncertu Zbora Germantown Friends Schoolse koji je doputovao iz američke države Pennsylvania, točnije iz grada Philadelphije. Koncert je održan u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači. 

Zbor je surađivao s mnogim značajnim ansamblima i glazbenicima iz cijelog svijeta, uključujući Singing City Philadelphia, Yale Glee Club i članove Philadelphia Popsa. Ansambl je također praizveo nekoliko skladbi - Stabat Mater Paula Mealora i somewhere i have never travelled, gladly beyond skladateljice Jennifer Higdon, dobitnice Pulitzerove nagrade, na stihove E. E. Cummingsa. Uz brojne nastupe ansambla na kampusu i na području Philadelphije, Zbor GFS redovito gostuje na nacionalnim i međunarodnim turnejama. U proteklih pedeset godina, Zbor je pjevao na pet kontinenata na turnejama u Kini, Engleskoj, Škotskoj, Francuskoj, Skandinaviji, Kanadi, Poljskoj, Rusiji, Rumunjskoj, Češkoj, Slovačkoj, Portoriku i Kostariki. U okviru europske turneje posjetit će Veneciju, Zadar i Dubrovnik. Zborom ravna Frank Van Atta uz klavirsku pratnju Miku Shiote.

 

 
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju