preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

Predstavljanje 19. SPUŽVE

Autor: Mateja Perić, 12. 4. 2022.

Danas je u školskoj knjižnici održano predstavljanje ovogodišnjeg, 19. po redu, izdanja školskog časopisa Spužva. Tema ovog broja bila je Struja stvaralaštva koju je predstavila glavna urednica Petra Marić.

Osim o aktivnostima u školi i postignućima naših učenika na županijskom i državnom natjecanju, u ovom broju Spužve pisali smo o projektima u kojima je naša škola sudjelovala, o planinarenju i Paklenici, zadarskom azilu i otočnoj riznici znanja, studiranju u Zadru, izvan Zadra i u inozemstvu. Predstavili smo nova književna djela, pisali o starijim glazbenim bendovima i popularnim serijama.

Uz mentore-voditelje, prof. Mateju Perić i knjižničara Antu Prtenjaču, školski list predstavili su učenici Augustin Pavlović i Filip Matijević. Za glazbeni dio pobrinuo se školski bend Treći kat.

 Predstavljanje je završeno riječima bivšeg profesora Ante Mihića: "Kad zatvorim oči i sjetim se Nazora, dođu mi suze na oči. Preplavi me milina prema toj školi, prema svim učenicima... To je bio jedan živi rusvaj, ali pozitivan!"

 

 

 

 
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju