preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Naslovnica

PREDSTAVLJENA SLIKOVNICA JAKOB

Autor: Ivana Brković Pichler, 14. 4. 2022.

S današnjim danom, svim dragim ljudima predstavljen je ''Jakob'', slikovnica koju su svojom imaginacijom, kreacijom i čista srca oplemenili njen autor Ante Prtenjača i Iris Ćuća svojim predivnim ilustracijama.
 
 

U multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, u posebno prijateljskoj i opuštenoj atmosferi, ovo dvoje maštovitih kreatora, sve prisutne pokušali su dotaknuti svojim čudesnim, sjajnim, šarolikim, fantastičnim svijetom čiji je glavni protagonist Jakob, nećak koji je autora nadahnuo da pamti dječakove riječi, urezuje ih u sjećanje kako bi ostao trajan zapis njihove povezanosti. 
 
Ante je dugo vremena u mislima stvarao ovu slikovnicu, a onda je jedan susret u prostorijama školske knjižnice, s iznimno nadarenom mladom damom Iris, učenicom 3.a razreda, omogućio da Jakob postane stvaran. 
 
 
U magičnom, idealnom svijetu, sve bi bilo ljepše. Sve bi bilo bolje, a da takvo nešto još uvijek negdje postoji, i da to je upravo ''Jakob'', prisutnima je pokušala dočarati Ivana Brković Pichler, usmjeravajući ovo prijateljsko druženje. Sama je u videu, svima prisutnima, ali i Vama na koje ''Jakob'' čeka da ga upoznate, otvorila taj svijet:
To je svijet od sto boja
to je svijet metafora
to je svijet i teleskopa i kaleidoskopa
u kojima se vidi samo ujin i Jakobov svijet!
 
 
 
 
 
CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju