preskoči na sadržaj

Lucija druga na državnom natjecanju "Opisujemo sustave"

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu   21. i  22. ožujka 2013. održana je  završnica državnog Natjecanja i smotre  „Opisujemo sustave“  na kojem je sudjelovala naša maturantica Lucija Plantak  sa mentoricom,  prof. biologije Sanjom Fabac.  U konkurenciji 14 najboljih radova iz svih srednjih škola Hrvatske, Lucijin rad osvojio je drugo mjesto .


Ovo natjecanje trajalo je pet mjeseci tijekom kojih su članovi državnog Povjerenstva procjenjivali projekte učenika od sažetka do izrade cjelovitog rada. Svi završeni učenički radovi su procijenjeni, a najbolje ocijenjeni su pozvani na završnicu državnog Natjecanja. U svojim projektima učenici razrađuju neki sustav, a u okviru razrade navode i obrazlažu odgovore na pitanja vezana uz promjenu cijelog sustava ili nekog njegovog dijela, postavljaju pitanja vezana uz promjenu djelovanja sustava u njegovoj okolini, odnosnša o pitanja vezana uz promjenu cjelina koje sustav uzima iz okoline.  Tako je naša Lucija opisala  Sustav za desalinizaciju morske vode, u kojem je objasnila  tehnološki proces dobivanja pitke iz morske vode,  istražila kako promjene u sustavu djeluju na proizvodnju te provjerila da li cijeli postupak utječe  na biodiverzitet u moru. Također je anketom u školi istražila razinu informiranosti svojih vršanjaka o toj temi te usporedila kvalitetu takve vode dobivene u pogonu u hotelskom kompleksu „Punta skala“ u Petrčanima, sa vodom iz školske slavine. Članovi Državnog povjerensva čestitali su Luciji na odličnoj razradi teme te izvrsnoj i sigurnoj prezentaciji te pohvalili izbor teme koja je vrlo zanimljiva i atraktivna. 

slika1

Lucija prezentira rad ispred Državnog povjerenstva

Sudionici natjecanja i njihovi mentori prilikom izlaganja radova

Dodjela  nagrade Luciji  za osvojeno 2. mjesto

Vidi radPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Fabac   datum: 23. 3. 2013.

NATJECANJA 2021.

 

 


Državna matura

*

Poštovani maturanti,

1. prosinca 2020. započinju prijave ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2020./2021. i traju do 15. veljače 2021. godine do 12.00 sati. Detaljne upute nalaze se u priloženim dokumentima. 

Ispitna koordinatorica:

Janja Pedić

INFORMACIJE

VREMENIK

 

 


COVID-19

***

 


Kalendar rada


Udžbenici

PROJEKT


Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju