preskoči na sadržaj

Državno natjecanje iz biologije održano u našoj školi

Naša škola bila je od 14. do 16. travnja 2013. domaćin Državnog natjecanja iz biologije.

Na ovogodišnjem Državnom natjecanju iz biologije natjecalo se ukupno 124 učenika: njih 62  u znanju, a 62 u kategoriji istraživački rad.  Osim učenika ugostili smo i 68 mentora i 32 člana Državnog povjerenstva. Na svečanom otvorenju u hotelu Donat uzvanike su pozdravili ravnatelj škole Rade Šimičević , predstavnik Zadarske županije -pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić, predsjednica Državnog povjerenstva Anđelka Plenković-Moraj i pomoćnik ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Vlade Matas.

 


Tri dana u našoj školi vladao je duh aktivnosti i znanja. Učenici koji su se natjecali u znanju, osim pismenog ispita (testa) morali su riješiti i praktični rad (pokus) u kategorijama 7. i 8. razreda osnovne škole te 1., 2., 3. i 4. razreda srednje škole. Natjecanje samostalnih istraživačkih radova  bilo je u istim kategorijama, a njih su učenici predstavili putem pisanog rada, plakata i PP prezentacije. Ukupno je bilo 39 radova, a neki od njih su: Utjecaj glazbe na zamorčiće, Antibiotici iz prirode, Turkestanski brijest u Dalmaciji, Antibakterijsko svojstvo luka, Utjecaj umjetne svijetlosti na biljke, Utjecaj umjetnih mamaca na populaciju šarana i amura, Učinak acetilsalicilne kiseline na brojnost populacije vinske mušice, Zmije i njihovo palucanje jezikom....

Posljednjeg dana natjecanja svi sudionici imali su organiziran izlet u Park prirode Vransko jezero, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj koje je nedavno uvršteno na Ramsarski popis močvarnih područja, tj. važnih ornitoloških rezervata.

Na zatvaranju natjecanja 16. travnja 2013. organizatori i gosti su nam zahvalili na domaćinstvu i dobroj organizaciji.  Brojni djelatnici škole bili su aktivni i pridonijeli uspjehu ovog natjecanja. Posebno treba istaknuti naše učenice i učenike domaćine („hostese“) koji su sva 3 dana bili na usluzi i pomoći svim sudionicima natjecanja.

Natjecanje je održano  prema predviđenom programu natjecanja, a rezultati su slijedeći:

slika 1: zbor naše škole na otvaranju natjecanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slika 2: učenici domaćini na info pultu u hotelu Falkensteiner

slika 3: čekanje rezultata u hodniku škole

slika 4: sa izleta -pogled na Vransko jezero i otoke

foto-galerijaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milomir Menciger   datum: 17. 4. 2013.

NATJECANJA 2021.

 

 


Državna matura

*

Poštovani maturanti,

1. prosinca 2020. započinju prijave ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2020./2021. i traju do 15. veljače 2021. godine do 12.00 sati. Detaljne upute nalaze se u priloženim dokumentima. 

Ispitna koordinatorica:

Janja Pedić

INFORMACIJE

VREMENIK

 

 


COVID-19

***

 


Kalendar rada


Udžbenici

PROJEKT


Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju