preskoči na sadržaj

Dan u Gorskom Kotaru

Naša škola uključila se prvi puta kao gost na međunarodnu eko akciju „EKO KUPA 2013“ koja se  osmi  puta uzastopno provodi u Brodu na Kupi, a ovaj puta povodom svjetskog Dana planeta Zemlje.


U organizaciji Udruge „KUPA“ iz Broda na Kupi u subotu 20.04.2013. godine  organizirana je eko akcija koja je privukla veliki broj sudionika. Nazočile su mnoge osnovne i srednje škole iz Rijeke, Bakra, Kočevja (Republika Slovenija), Broda na Kupi i Delnica,  a naša škola odazvala se pozivu prvi puta kao gost sa 8 učenika kojima je to bila nagrada za osobite uspjehe u nastavi ili natjecanjima iz biologije, Prve pomoći i ekologije.  Sudjelovali su: Lucija Jaša Šangulin, Stipe Kalac, Roberta Karinja, Nives Marčina, Lucija Plantak, Ana Sorić, Vlatka Štrajn i Dora Valčić sa profesoricom biologije Sanjom Fabac i djelatnicom škole Sofijom Jukić.

Zajednički, raspoređeni u skupine, učenici i njihovi nastavnici očistili su  oko 8 km vodotoka Kupe i njezine obale, a najmlađi sudionici su čistili obalu pritoke Kupice. Čistilo se na obje obale Kupe, sa slovenske i hrvatske strane. Otpada nije bilo puno što je svakako rezultat redovitih ekoloških akcija, a i svijest ljudi je porasla pa se sve više razmišlja o zaštiti prirodnih potencijala. Na kraju akcije za sve je priređen ručak u prostoru škole, kao i roštiljada na ušću Kupe i Kupice. Na igralištu škole priređen je i kulturno - zabavni i sportski program u kojem su sudjelovali zajedno hrvatski i slovenski učenici. Osobito zanimljiv i uzbudljiv bio je rafting na kojem su sudjelovale i  naše učenice Roberta, Nives, Lucija P., Ana i Vlatka.  Posjetili smo i Kaštel Zrinskih, zidani dvorac kojeg je 1651. godine dao izgraditi Patar Zrinski. U njemu se nalazi stalni izložbeni postav lovstva, šumarstva i ribolova.

Na kraju smo dobili  Zahvalnicu za sudjelovanje na ovoj veličanstvenoj eko akciji u kojoj je dominiralo prijateljstvo i zajedništvo svih sudionika s izraženom motivacijom ponovnog dolaska na Kupu i sljedeće godine.  Ponosni smo što smo dali svoj doprinos i bili dio ove vrijedne i velike eko akcije  koja u nastavku može biti primjer kako se mladi aktivno druže i surađuju u ovoj zelenoj oazi u kojoj je na svakom koraku vidljiv sklad suživota čovjeka i prirode.  Sa svojim bistrim jezerima, sunčanim livadama, brojnim izvorima, potocima i rječicama te prekrasnim brdima i planinama, Gorski Kotar nam je zagolicao dušu i poželjeli smo ga posjetiti opet.

slika1

 Zajednička fotografija sudionika ispred OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi

slika2

  Laganim hodom i čišćenjem otpada uz Kupu

slika3

 Čekamo raftere

slika4

 I naše učenice sudjelovale su u raftingu

slika5

 Ekipa koja je čistila: Lucija (3.a), Stipe (3.b), Sara (vanjski suradnik ) i Dora (4.e)smiley

slika6

 U muzeju - lovstvo

U muzeju - šumarstvo

slika9

 Predivni krajolici zelenog srca Hrvatske - Gorskog Kotara

slika10

 Zahvalnica u rukama naše Sofije

 Nives i Lucija su kratko ušle u EU

Šetnja po Brodu na Kupi

 Na povratku - Delnice (Lucija, Nives, Vlatka i Ana)

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Fabac   datum: 21. 4. 2013.

NATJECANJA 2021.

 

 


Državna matura

*

Poštovani maturanti,

1. prosinca 2020. započinju prijave ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2020./2021. i traju do 15. veljače 2021. godine do 12.00 sati. Detaljne upute nalaze se u priloženim dokumentima. 

Ispitna koordinatorica:

Janja Pedić

INFORMACIJE

VREMENIK

 

 


COVID-19

***

 


Kalendar rada


Udžbenici

PROJEKT


Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju