preskoči na sadržaj

Ante i Lujo drugi na državnom natjecanju iz povijesti

Novi uspjeh Ante i Luje na Državnom natjecanju iz povijesti.

U Lovranu je od 17.-19. travnja 2013. održano Državno natjecanje iz povijesti. U kategoriji samostalnih istraživačkih radova Ante Lucin i Lujo Stanišić iz 3.f razreda, koje je kao mentor pratio profesor povijesti Igor Artić, osvojili su drugo mjesto. Na natjecanje je bilo pozvano 15 najbolje ocijenjenih radova nakon održanih županijskih natjecanja.
 
 

Lovran je prekrasno mjesto smješteno na Liburnijskoj rivijeri, bogato kulturno povijesnim znamenitostima i prirodnim ljepotama. Natjecanje je održano u Osnovnoj školi Viktora Cara Emina,a na natjecanju je sudjelovalo 250 učenika i mentora.

Naši učenici su koristeći antičko staklo kao povijesni izvor istražili i opisali svakodnevni život ljudi antičkog Zadra. Proučili su različite segmente života: trgovinu, obrtništvo, medicinu, kozmetiku, pogrebne običaje, gastronomiju. Članovi državnog povjerenstva pohvalili su način obrade teme, a posebno su bili impresionirani kozmetičkim pripravcima i ribljim umakom koji su Ante i Lujo pripravili prema antičkim receptima i donijeli na natjecanje.
Nakon trećeg mjesta koje su ostvarili na prošlogodišnjem državnom natjecanju, ovim rezultatom Ante Lucin i Lujo Stanišić su potvrdili da pripadaju najužem krugu najboljih mladih istraživača prošlosti u Hrvatskoj.
Konačni poredak radova možete vidjeti OVDJE.
 
Ante i Lujo nakon proglašenja sa priznanjima
 
 
 
Detalj sa otvorenja
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Igor Artić   datum: 24. 4. 2013.

NATJECANJA 2021.

 

 


Državna matura

*

Poštovani maturanti,

1. prosinca 2020. započinju prijave ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2020./2021. i traju do 15. veljače 2021. godine do 12.00 sati. Detaljne upute nalaze se u priloženim dokumentima. 

Ispitna koordinatorica:

Janja Pedić

INFORMACIJE

VREMENIK

 

 


COVID-19

***

 


Kalendar rada


Udžbenici

PROJEKT


Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju