preskoči na sadržaj

Novi školski projekt - izložba

Pozivamo sve učenike i djelatnike škole da se priključe još jednom novom projektu škole Trag prošlosti na vratima sadašnjosti“. Riječ je o jedinstvenom muzeju u kojem će se naći stvari iz vremena ne tako davne prošlosti, iz Domovinskog rata.  Muzej će izgledati poput Muzeja prekinutih veza, samo što  mi nećemo veze prekidati nego mostove graditi. Iako smo već počeli s ozbiljnim radom,  svi koji žele sudjelovati u njemu mogu nam se pridružiti. Sve što trebate je skupljati materijale iz Domovinskog rata koje ćemo izložiti u siječnju 2014. u Kneževoj palači u Zadru. 


Uz svaki predmet potrebno je napisati i priču. Priču koja budi zaspale heroje u svima nama i pokazuje što za sve nas rat predstavlja, priču koja podsjeća na vremena koja se ne smiju ponoviti, zbog žrtava, patnji, stradanja ali i priču koja podsjeća na dobra, uistinu altruistična vremena kada smo bili ipak samo ljudi koji su marili jedni za druge. Priče možete priložiti i anonimno, a ako iz nekog razloga ne možete ili ne znate kako napisati priču, mogu vam pomoći naši učenici.

Već sada imamo raznih zanimljivih predmeta - od lonca za grah i priče o zajedničkom objedu iz njega, do  novinskih članaka, brzojava.... Kutija se polako puni, kako predmetima tako i emocijama. Budite i vi dio nje, dio nas, dio ljudskosti!!!!!!

I ne, projekt nije nikako predviđen samo za naše učenike. Svi vi koji želite dio sebe dati za našu privremenu izložbu možete se javiti na mail: tihana.magas@gmail.com ili nazvati školu gdje ćete dobiti sve potrebne informacije.

Svi predmeti uredno se katalogiziraju, arhiviraju i čuvaju te se po završetku izložbe vraćaju vlasnicima.

I ne zaboravite da je svaka priča dobra priča ako izlazi iz srca!

Veselimo se vašim pričama i s nestrpljenjem ih iščekujemo!

 

OBJAVLJENI ČLANAK u Zadarskom listu od 28.listopada 2013.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihana Magaš   datum: 7. 10. 2013.

NATJECANJA 2021.

 

 


Državna matura

*

Poštovani maturanti,

1. prosinca 2020. započinju prijave ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2020./2021. i traju do 15. veljače 2021. godine do 12.00 sati. Detaljne upute nalaze se u priloženim dokumentima. 

Ispitna koordinatorica:

Janja Pedić

INFORMACIJE

VREMENIK

 

 


COVID-19

***

 


Kalendar rada


Udžbenici

PROJEKT


Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju