preskoči na sadržaj

Posjet izložbama i Državnom arhivu

Učenici naše škole proteklih su tjedana bili zaposleni obilaskom izložbi i posjetu Državnom arhivu u Zadru. Tako su u sklopu nastave likovnog odgoja posjetili izložbu na Narodnom trgu posvećenu velikom hrvatskom umjetniku Ivanu Meštroviću u pratnji profesorica Ivanke Radulić i Svjetlane Pere. Tom prigodom su uživali u razgledavanju čak 20 skulptura i reljefa u mramoru, drvu, gipsu i bronci te 10 crteža i litografija.

Osim uživanja i upoznavanja s djelima velikog Ivana Meštrovića učenici su u sklopu dodatne nastave iz povijesti posjetili Državni arhiv u Zadru u pratnji profesorice Tihane Magaš. Ulogu domaćina preuzela je izvrsna državna arhivistica Tamara Šarić Šušak koja je učenike upoznala s građom od prvorazrednog značenja za povijest Dalmacije od 10 stoljeća. Učenici su imali priliku pogledati veliki broj spisa, inkunabula, matičnih knjiga na latinskim, talijanskom pa čak i turskom jeziku i vidjeti pisma poput kurzivne gotice, beneventane, karoline i arapskog pisma. Učenici su se upoznali s restauratorskim odjelom gdje su naučili kako pravilno arhivirati, katalogizirati i čuvati arhivsku građu.

I kako je veliki Rubinstein rekao „Čovjek radeći misli i misleći radi“, mi kroz praksu svoja naučena znanja itekako nastojimo primjeniti kroz kvalitetan rad, istraživanja i suradnju s velikim stručnjacima našeg područja. 


 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihana Magaš   datum: 15. 11. 2013.

NATJECANJA 2021.

 

 


Državna matura

*

Poštovani maturanti,

1. prosinca 2020. započinju prijave ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2020./2021. i traju do 15. veljače 2021. godine do 12.00 sati. Detaljne upute nalaze se u priloženim dokumentima. 

Ispitna koordinatorica:

Janja Pedić

INFORMACIJE

VREMENIK

 

 


COVID-19

***

 


Kalendar rada


Udžbenici

PROJEKT


Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju