preskoči na sadržaj

Ivan prvi na Državnom natjecanju "Opisujemo sustave"

Naš maturant Ivan Vrlika, učenik 4.c razreda osvojio je 1. mjesto na Državnom natjecanju "Opisujemo sustave" koje je održano 20. i 21. ožujka u Opatiji. Njegov rad pod nazivom "Čista i neiscrpna - solarna energija"   rezultat je višemjesečnog truda i rada, što je Državno povjerenstvo prepoznalo i nagradilo najvećim brojem bodova.


 

Ovo natjecanje pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje koncipirano je tako da učenik opisuje neki sustav iz svoje okoline. U okviru razrade, navode se  i obrazlažu odgovori na pitanja vezana uz promjenu cijelog sustava ili nekog njegovog dijela, postavljaju se pitanja vezana uz promjenu djelovanja sustava u njegovoj okolini, odnosno pitanja vezana uz promjenu cjelina koje sustav uzima iz okoline ili joj ih predaje. Ivan je odabrao sustav pretvorbe sunčeve energije u druge oblike energije, i opisao ga u svom radu na 43 stranice. 

Na natjecanju se boduje struktura rada, sadržaj i izlaganje, a nakon izlaganja Ivan je sigurno i točno odgovorio na sva pitanja Povjerenstva te tako osvojio visokih  89,9 bodova (od mogućih 100), što ga je dovelo na mjesto državnog prvaka ovogodišnjeg natjecanja.

 

Iz medija 1

Iz medija 2

Iz medija 3

Iz medija 4

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ivan prima diplomu od predsjednika Državnog povjerenstva Josipa Stepanića
 
 
 
 
S mentoricom Sanjom Fabac, prof. biologije
 
 
 
Svi sudionici natjecanja


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2014.

***

 


PROJEKT


Kalendar rada


Udžbenici

Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
preskoči na navigaciju