preskoči na sadržaj

Državni prvaci s istraživačkim radom iz povijesti

Još uspjeha stiže nam iz Trogira s državnog natjecanja iz povijesti!

Lujo Stanišić i Ante Lucin (4. razred) osvojili su 1. mjesto u kategoriji istraživačkih radova. Njihov rad "Condura Croatica - gajeta ili ratni brod?" uvjerljivo je osvojio prvo mjesto, a njihov mentor je prof. Igor Artić.

Učenica Andrea Babić (1. razred) osvojila je 5. mjesto u kategoriji znanja, a njezina mentorica je prof. Tihana Magaš. 


 
 
 

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar i ovaj vikend počinje s lijepim vijestima. Naime, učenici koji su se vratili sa XV. Državnog natjecanja iz povijesti, s puta u Trogir vratili su se s punim torbama uspjeha i zanimljivih dojmova.
Natjecanje se održavalo od 9. do 11. travnja 2014. u Trogiru, a kao izvrsni domaćin pokazala se Osnovna škola Majstora Radovana. 
U kategoriji samostalnih istraživačkih radova prvo mjesto osvojili su učenici četvrtog razreda Ante Lucin i Lujo Stanišić sa temom „Condura Croatica – gajeta ili ratni brod?“  pod mentorstvom profesora Igora Artića. 
 
 
Uspjeh je tim veći jer je njihov rad i izlaganje ocjenjeno sa čak 20 bodova više od drugoplasiranih učenika. Članovi ispitnog povjerenstva zaključili su da je ovaj rad uisitnu znanstveno postignuće te da su učenici pored teorijskog dijela svoje dokaze potkrijepili i u praksi izradivši maketu istoimenog broda što je oduševilo sve pristune. Nagradu im je uručio predsjednik Državnog povjerenstva doc.dr.sc. Mladen Domazet.
 
 
 
 
 
U kategoriji znanja učenica prvog razreda Andrea Babić pod mentorstvom profesorice Tihane Magaš ostvarila je izvrsno 5. mjesto. 
Pored natjecateljskog dijela učenici su imali priliku upoznati se s kulturnom i spomeničkom baštinom Splitsko-dalmatinske županije pa su između ostalog posjetili arheološka nalazišta i zanimljive lokalitete Trogira, Solina, Kaštela i Splita. 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihana Magaš   datum: 12. 4. 2014.

NATJECANJA

 

 


COVID-19

***

 


Kalendar rada


Udžbenici

PROJEKT


Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?


preskoči na navigaciju