preskoči na sadržaj

Kalendar "Zadar-grad u kamenu i moru"

 

Učenici Gimnazije Vladimira Nazora sa svojim profesorima priredili su kalendar za 2015. godinu kojeg su nazvali „Zadar, grad u kamenu i moru“. Svaki  mjesec posvećen je temama Zadra – od povijesnih i kulturnih znamenitosti do glazbe, grafita, ljudi i feštica. Kalendar neće biti u prodaji, nego će isključivo biti dar obiteljima učenika, profesorima i našem najdražem gradu.

 

 

 


Naša škola poznata je po izvrsnim učenicima i dobrim djelima. Već  smo u Zadarskim krugovima poznati po svom humanitarnom radu, volonterizmu, sportskim i intelektualnim uspjesima. Učenici takvim aktivnostima svojim profesorima uljepšavaju radni vijek, a ove školske godine odlučili su im prirediti posebnu poslasticu – kalendar za 2015. I to ne običan kalendar, već kalendar posvećen Zadru.

Kao i sve ostalo, Nazorovci su ga napravili vrlo sistematski. Da bi uopće znali što napraviti, proveli su anketu među građanima Zadra svih dobnih uzrasta. Pitanja poput – prva asocijacija na Zadar, koji je prvi grafit kojeg se sjetite kad pomislite na Zadar, kako vidite Zadar u budućnosti, koje vam urbane, sportske i glazbene legende Zadra prve padaju  na pamet i sl., bila su usmjerena ka saznanju „kako Zadar diše“.  Potom je slijedilo analiziranje dobivenih uzoraka i na kraju najzabavniji dio – osmišljavanje kalendara.

U kalendaru su se našli i školski umjetnici:

Marijana Mašić, učenica četvrtog razreda koja je svojim izvrsnim crtanjem grafika dala vizualni izgled veljači,

Karlo Gržan, učenik trećeg razreda koji je svojim posebnim umjetničkim izričajem podario izgled čak pet mjeseci kalendara,

Silvija Gulin, učenica drugog razreda čije fotografije prate svaku stranicu kalendara.

Uz svaki mjesec nalaze se i simpatični stihovi koje je osmislio kreativni nazorovski tim učenika drugih i trećih razreda predvođen Šimom Budanovićem, učenikom trećeg razreda, a pod mentorstvom Tihane Magaš, prof. povijesti i  Mateje Perić, prof. hrvatskog jezika.

Sudeći prema dosadašnjim projektima moglo bi se reći da su Nazorovci pravi marketinški i turistički promotori grada. Nadaju se da će u budućnosti ostvariti suradnju s Turističkom zajednicom grada i možda u suradnji s njima imati priliku predstaviti jedan svoj projekt na nekoj od manifestacija koje ova institucija organizira.

Kao nagradu za svoj trud učenici će zahvaljujući stručnoj službi, predvođenoj ravnateljem Radom Šimičevićem na proljeće otići na jednodnevni izlet po izboru, uz neizostavni edukativni sadržaj koji moraju sami osmisliti.

U izradi kalendara „Zadar, grad u kamenu i moru“ sudjelovali su učenici Jakov Babić, Miriam Mohenski, Šime Budanović, Marijana Mašić, Karlo Gržan, Julija Matanov, Monika Serdar-Petkovski, Dorotea Božanić, Silvija Gulin, Iris Pedišić, Karla Korošec, Patricija Žunić, Antonio Kukuljica, Mia Radeljić, Lucia Šunjić, Dina Uglešić, Martina Radaš i Lucija Dijan.

Kalendar možete pogledati OVDJE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihana Magaš   datum: 13. 1. 2015.

***

 


PROJEKT


Kalendar rada


Udžbenici

Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
preskoči na navigaciju