preskoči na sadržaj

Naši kristalografi u Plivi

U petak 6. ožujka 2015.

u PLIVINOM Istraživačkom institutu u Zagrebu

održana je svečana dodjela nagrada i diploma najuspješnijim mladim kristalografima i njihovim mentorima. Najbolji timovi održali su kratke prezentacije o svom radu.


 

Naša dva tima također su nazočila ovom događaju. Podsjetimo, u timu trećih razreda sudjelovale su Mirlinda Maroshi, Sara Peroš i Melisa Rumora, a u timu četvrtih razreda Nolla Banovac, Branimir Ivanić i Paola Sturnela. Mentorice su im bile profesorice kemije Korana Marušić i Maja Mišković Brčić. Članice tima trećeg razreda za osvojeno drugo mjesto dobile su vrijedne nagrade.

Tom prilikom mladi su se kristalografi imali prilike upoznali s radom vodećih hrvatskih kristalografa, predvođenih akademikom prof. dr. Stankom Popovićem, te Plivinih znanstvenika s čijim ih je radom upoznao prof. dr. sc. Ernest Meštrović. Nakon ugodnog druženja i ručka  uslijedio je obilazak Plivinog istraživačkog instituta, jednog od modernijih u Europi. U nekim područjima istraživanja Pliva je u samom svjetskom vrhu. U istraživanju antibiotika iz grupe kojoj pripada azitromicin, Pliva je jedna od tri najbolje kompanije u svijetu.

Razgledavanje takvog kompleksa, u kojem su organizatori vodili računa o svakom detalju zaista je poseban osjećaj–rekle su nam učenice i mentorice nakon ovog jedinstvenog iskustva.

 

FOTOGALERIJAPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Korana Marušić Maja Mišković Brčić   datum: 7. 3. 2015.

***

 


PROJEKT


Kalendar rada


Udžbenici

Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
preskoči na navigaciju