preskoči na sadržaj

ÉCOLE D’ÉTÉ À ZADAR

Ovog ljeta, od 20. lipnja do 4. srpnja, naša je škola bila domaćin dvotjedne Ljetne škole (L´École d´été) koju je organizirao Francuski institut iz Zagreba, pod vodstvom francuskih animatora Benjamina Speelmana, trenutno lektora francuskog jezika u Hrvatskoj (radio u Francuskoj alijansi u Dublinu i Francuskom institutu u Ateni) i pedagoškog savjetnika u Francuskom veleposlanstvu u Hrvatskoj, Alexisa Messmera.


 

Sadržaj radionica je bio zanimljiv: pjesma, igre, fotografija, diskusija, anketiranje frankofonskih turista, «lov na blago», izrazi, strip, jezik mladih...

Škola je bila namijenjena frankofonskim srednjoškolcima iz cijele Hrvatske, a program na francuskom jeziku sadržavao je brojne tematske radionice i posebno kazališnu radionicu koju je vodila francuska glumica, redateljica i pedagoginja Fabienne Pontoire.

 Završna predstava, čija je tema bila zgode s ljetovanja, !održana je na Poljani Branka Stojakovića – ispred Kazališta lutaka i privukla je mnoge gledatelje.

  Učenici su tako bili su u prigodi upoznati kazališnu praksu, naučiti osnovne glumačke tehnike i koristiti francuski jezik u konkretnim situacijama, ali i dobro se zabaviti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Svjetlana Pera   datum: 4. 9. 2015.

***

 


PROJEKT


Kalendar rada


Udžbenici

Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
preskoči na navigaciju