preskoči na sadržaj

Debata u Dubrovniku

Od 11. do 13. ožujka 2016. u Gimnaziji Dubrovnik održano je dalmatinsko međužupanijsko natjecanje u debati 2016. u  organizaciji Hrvatskog debatnog društva.  Na natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole  pod mentorstvom profesorice sociologije Gordane Longin Batković.

To su Dario Oštrić (3.e), Antonio Kukuljica (3.d), Tonka Junaković (3.e), Dina Uglešić (3.f), Magdalena Matas (3.f), Gabrijel Vučetić (3.f), Stipe Galić (3.e), Dorotea Božanić (3.d) i  Andrea Savarin (3.d).

Teza debate bila je: Ovaj dom bi bezuvjetno oprostio dugove zemljama srednje niskog i niskog osobnog prihoda koje nisu u stanju same otplatiti svoje dugove.

Natjecanje je koncipirano u tzv. Karl Popper formatu, što znači da u debati sudjeluje  6 govornika, po tri u svakoj ekipi (timu). Ekipa koja se zalaže za određenu tezu zove se afirmacija, a ekipa koja negira tezu i pobija afirmacijsku ekipu je negacija.

Svi timovi naše škole bili su vrlo uspješni i nedostajalo im je samo nekoliko bodova do pobjede, a najbolji naš tim pozvan je na državno natjecanje koje će se održati u Zagrebu,  15. travnja ove godine. U timu su  Magdalena Matas, Andrea Savarin i Erik Longin iz Prirodoslovno-grafičke škole.

FOTOGALERIJA
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: gordana Longin   datum: 20. 3. 2016.

***

 


PROJEKT


Kalendar rada


Udžbenici

Službenik za zaštitu podataka

Kontakt:

e-mail: zoran@apsplit.hr

telefon:021/319-816

telefaks:021/319-815


Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
preskoči na navigaciju