preskoči na sadržaj

PUTOVANJE ŽIVOTA

Putovanje života izložba je koju su osmislili i realizirali učenici trećih razreda naše škole pod mentorstvom prof. povijesti Tihane Magaš. Riječ je o zanimljivoj izložbi koja se sastoji od edukativnih panela na kojima je prikazano zašto ljudi putuju od prapovijesti pa do današnjih suvremenih putovanja autostopom, biciklom, motorom ili pješice. 


Izložba se sastoji od 3 dijela: već spomenutih edukativnih panela, zatim od panela na kojima su obrađene teme prirodnih katastrofa i ratnih strahota, te od jednog posebnog panela koji je posvećen bivšoj učenici naše škole Tanji Oštrić. Tanja je nažalost nakon teške bolesti prerano otišla na mjesto koje ne poznaje ni vrijeme ni prostor, ali je za svog života ostavila dubok trag na sve oko sebe i svojim tekstovima inspirirala mnoge svojom  dobrotom, otvorenošću, britkošću i smislom za humor. Danas njen zaručnik, prijatelji i obitelj nastavljaju njenu dobru životnu priču kroz humanitarni karakter i inspirativnim tekstovima snage i ljubavi. Pored panela tu su još i predmeti čije promjene i napredak su nam uvelike olakšavali život i komunikaciju. Treći dio je knjiga "Putovanje života" koja sadrži niz razgovora s putoholičarima koje su učenici vrijedno prikupljali. Posebno poglavlje posvećeno je upravo Tanjinim tekstovima i onima kojih više nema, ali su nas svojom posebnošću jako dirnuli.

VIDEO

Izložba Će u Zadru biti od 07. do 22. travnja 2016. od 9 do 13 sati u crkvi svetog Dominika. Nakon toga putuje u Vukovar 03. svibnja 2016. Izložbu će  učenici pokloniti gradu Vukovaru povodom proslave Dana grada jer smatramo da se tog grada ne smijemo sjećati samo na Dan sjećanja, 18. studenog. Taj grad se treba razvijati u svakom pogledu pa tako i kulturnom. U tijeku je i humanitarna akcija sakupljanja novčanih priloga za udrugu roditelj djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići" kao i donacije za vukovarsku socijalnu samoposlugu. Domaćini u Vukovaru biti će nam učenici osmih razreda Osnovne škole Antuna Bauera s profesoricom Lovorkom Krajnović Tot. Izložba će biti postavljena u Gradskom muzeju Vukovar. Zanimljivo je da će naši učenici-vodiči pokazujući međugeneracijsku solidarnost održati radionicu u Vukovaru i poučiti mlade Vukovarce uspješnim tehnikama vođenja izložbenim prostorima.

FOTOGALERIJAPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihana Magaš   datum: 9. 4. 2016.

***

 


PROJEKT


Kalendar rada


Udžbenici

Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
preskoči na navigaciju