preskoči na sadržaj

Filip i Ana u Komiži

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša škola ove je godine desetu, jubilarnu godinu za redom sudionik SEMEP-a (South-Eastern Mediterranean Environmental Project), međunarodnog ekološkog projekta očuvanja okoliša jugoistočnog Sredozemnog mora pod pokroviteljstvom UNESCO-a čija se Ljetna škola svakoga srpnja održava na Visu, a kojoj je glavni cilj poticanje ekološke svijesti kod mladih.

Već deset godina naši učenici, pod vodstvom profesorice biologije i mentorice Sanje Fabac, na ovoj Ljetnoj školi prezentiraju svoje zapažene radove kojima nastoje ukazati na ekološke probleme i osvijestiti potrebu očuvanja okoliša. Tako su ove godine na Ljetnoj školi SEMEP-a, koja je održana prošlog tjedna, sudjelovali učenici Filip Stevanja iz drugog razreda i Ana Matešković, maturantica i ovogodišnja državna prvakinja na natjecanju iz biologije. Projekt s kojim su predstavili Gimnaziju imao je naziv "Zuji….zuji… ne zuji više.“ U njemu su opisali problem ugroženosti i zaštite pčela. Učenici koji sudjeluju na Ljetnoj školi na Visu samostalno predstavljaju radove i zajedno s nastavnicima sudjeluju u radionicama o brojnim ekološkim problemima, o životu u moru, mirnom rješavanju sukoba i drugim srodnim temama. Organiziraju se i predavanja s različitom tematikom, druženje te razgledavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti otoka Visa.

Gimnazija Vladimira Nazora do sada je u projektu SEMEP sudjelovala s raznim temama kao što su recikliranje plastičnog otpada, lumbrikultura (uzgoj gujavica i dobivanje prirodnog gnojiva), uzgoj pastrva u Jadranskom moru, desalinizacija morske vode, destilacija smilja te djelovanje eteričnih ulja na bakterije.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Fabac   datum: 22. 7. 2016.

***

 


PROJEKT


Kalendar rada


Udžbenici

Upisi

Državna matura

 

Kalendar polaganja 2020.


Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
preskoči na navigaciju