preskoči na sadržaj
***

 

 

 

 

 

 

THE IMAGE OF THE EU IN THE POST-TRUTH ERA

 

 

KURIKULUM ERASMUS+ PROJEKTA

 

________________________________________________________________

 

10. – 17. ožujka 2018.  Brὔhl, Njemačka

Prepuni pozitivnih dojmova učenici 3. a/ b / e i f razreda naše škole: Magdalena Bušljeta,  Marta Čolak,  Marija Gardijan,  Morena Longin, Mia Maraš,  Jan Mišković, Korina Oltran,  Maria Režan i Marija Vukić s profesoricama  Suzanom Matković i Sandrom Šango,  vratili su se iz Njemačke s prvog susreta Erasmus+ projekta pod nazivom "The Image of the EU in the Post-truth Era“ u kojem sudjeluje naša škola.

Sedmodnevni boravak bio je ispunjen brojnim radnim zadacima, a učenici su naučili mnogo o temama vezanima uz ovaj projekt kojem je osnovni cilj razviti medijske kompetencije učenika kroz kritičku analizu rada Europske unije.

Učenici su sudjelovali u nekoliko radionica različite tematike, npr. strukture i funkcioniranja EU. Organiziran je i jednodnevni izlet u Bruxelles u kojem su posjetili Europski parlament i saznali kako rade zastupnici, kako se biraju, na koji način se odvija komunikacija i ostale zanimljivosti vezane uz rad ove europske institucije

Također su, podijeljeni u skupinama, obišli nekoliko medijskih kuća u Kölnu, televizijskih, radijskih i novinskih, gdje su na licu mjesta saznali kako se dolazi do informacija, te kako prepoznati i razlikovati tzv. „fake news“ odnosno lažne vijesti od vjerodostojnih izvora i informacija.

Učenici su bili zaduženi za svakodnevno vođenje bilješki o tome što su sve vidjeli i naučili, a onda su sve te bilješke na kraju spojili u zajedničku prezentaciju njihova boravka u Njemačkoj.

Zadnjeg dana boravka u Njemačkoj, bila je i radionica na kojoj su svi sudionici morali predstaviti neko nacionalno jelo, a naše učenice Mia, Magdalena i Marija G. su se odlučile za pripremanje paštete od tune i princes krafne.

Svi učenici  su bili smješteni u obiteljima svojih njemačkih školskih kolega iz grada Brὔhl, te su puni pohvala za svoje domaćine koji su ih lijepo ugostili. Tijekom boravka u Brὔhlu, imali su i dosta slobodnog vremena, koje su koristili za odlazak vlakom u pola sata vožnje udaljene gradove Köln i Bonn, u razgledavanje, ali i u shopping.

Sljedeći susret svi sudionici projekta imat će u studenome ove godine u Španjolskoj, a Zadrani će biti domaćini susreta koji je predviđen za ožujak 2019. godine.   

Fotogalerija

 

________________________________________________________________

Veljača 2018.

Učenici  drugih i trećih razreda koji su se uključili u Erasmus+ projekt „The Image of the EU in te Post-truth Era“  ozbiljno su prionuli poslu. Prvi zadatak u projektu je upoznati se s povješću Europske unije te njenom strukturom.  Profesorica predmeta Politikai gospodarstvo u našoj školi  Marta Kinda održala nam je uvodno predavanje o EU, a zatim su učenici podijeljeni u grupe samostalno istraživali različite pojmove vezane za EU. Svoje prezentacije podijelili su s ostalim učenicima na redovitim sastancima projekta. Prezentirali su na hrvatskom ali i na engleskom jeziku kako bi usvojili potreban vokabular koji će na prvom projektnom susretu  u Njemačkoj mogli komunicirati na zadanu temu sa svojim kolegama učenicima iz Njemačke, Španjolske i Švicarske.

Fotogalerija

***


PROJEKT


Kalendar rada


Natječaji

 

Školski odbor

Udžbenici

Upisi

Državna matura

Nabava

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju