2011-03-29 22:27:44

DRŽAVNO NATJECANJE IZ LOGIKE I FILOZOFIJE

Danas je završeno Državno natjecanje iz logike i filozofije koje se održavalo u našoj školi. Gimnazija Vladimira Nazora je bila domaćin natjecanja (po drugi put u posljednje tri godine). Gosti su bili zadovoljni i nadaju se ponovnom susretu u našoj školi. Državno natjecanje iz filozofije bilo je posvećeno tristotoj obljetnici rođenja velikog hrvatskog filozofa, Ruđera Boškovića.

 

Više možete pročitati klikom na opširnije!

Prof. dr. sc. Ivica Marinović uoči proglašenja pobjednika održao je predavanje na temu „Bošković filozof“. Bošković je znanstvenik koji se istaknuo u filozofiji prirode i matematike. O njemu kao političkom filozofu se rijetko govori, ali bio je čovjek koji je dobro promišljao o temeljima ustroja države – kazao je Marinović.

Prof. Bruno Ćurko, predsjednik Državnog povjerenstva, zahvalio se svim sudionicima i organizatorima, a posebnu zahvalu uputio je domaćinima (Gimnaziji Vladimira Nazora). Članovi povjerenstva imali su težak zadatak da se odluče za najbolje.

Filozofija: Barbari Šodi iz Gimanzije A. Vrančića Vlado Kopić iz 3. gimnazije Osijek Karlo Seitz iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Dinko Ždravac iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, Marija Damjanović iz SŠ Garešnica

Pisanje eseja iz filozofije:

Luka Mikec iz Gimnazije Franje Petrića napisao je najbolji esej Barbari Šodi iz Gimanzije A. Vrančića pripalo je drugo mjesto iz eseja na stranom jeziku za kvalifikacije.

            Logika:

  1. Šarlija Marko iz Gimazije Franje Petrića (mentor je bio Siniša Matić)
  1.Basioli Lovro iz Gimazije Franje Petrića (mentor je bio Siniša Matić)
  3. Kristijan Kilassa Kvaternik iz V. Gimnazije iz Zagreba
  4. Luka Mikec iz V. Gimnazije iz Zagreba
  5. Ognjen Stišetić iz V. Gimnazije iz Zagreba
 

Učenici su dobili nagrade i priznanja kao i poklone za dugo sjećanje na boravak u našem gradu. Fotografije sa natjecana su na linku.


Gimnazija Vladimira Nazora