2014-03-21 23:46:28

Ivan prvi na Državnom natjecanju "Opisujemo sustave"

Naš maturant Ivan Vrlika, učenik 4.c razreda osvojio je 1. mjesto na Državnom natjecanju "Opisujemo sustave" koje je održano 20. i 21. ožujka u Opatiji. Njegov rad pod nazivom "Čista i neiscrpna - solarna energija"   rezultat je višemjesečnog truda i rada, što je Državno povjerenstvo prepoznalo i nagradilo najvećim brojem bodova.

 

Ovo natjecanje pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje koncipirano je tako da učenik opisuje neki sustav iz svoje okoline. U okviru razrade, navode se  i obrazlažu odgovori na pitanja vezana uz promjenu cijelog sustava ili nekog njegovog dijela, postavljaju se pitanja vezana uz promjenu djelovanja sustava u njegovoj okolini, odnosno pitanja vezana uz promjenu cjelina koje sustav uzima iz okoline ili joj ih predaje. Ivan je odabrao sustav pretvorbe sunčeve energije u druge oblike energije, i opisao ga u svom radu na 43 stranice. 

Na natjecanju se boduje struktura rada, sadržaj i izlaganje, a nakon izlaganja Ivan je sigurno i točno odgovorio na sva pitanja Povjerenstva te tako osvojio visokih  89,9 bodova (od mogućih 100), što ga je dovelo na mjesto državnog prvaka ovogodišnjeg natjecanja.

 

Iz medija 1

Iz medija 2

Iz medija 3

Iz medija 4

 

                                                Ivan prima diplomu od predsjednika Državnog povjerenstva Josipa Stepanića         S mentoricom Sanjom Fabac, prof. biologije       Svi sudionici natjecanja

Gimnazija Vladimira Nazora