2014-11-07 15:47:14

LJEPOTA KRISTALNIH PLOHA

Hrvatska udruga kristalografa i Hrvatska kristalografska zajednica u suradnji s PLIVA HRVATSKA d.o.o. objavili su da se u razdoblju od 23. listopada do 23. prosinca 2014. održava 1. natjecanje u kristalnom rastu za učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, pod imenom 'Ljepota kristalnih ploha'.

 

Naši učenici sudjeluju u dva tima:

tim četvrtog razreda: Nolla Banovac, Branimir Ivanić i Paola Sturnela,

mentor prof. Maja Mišković Brčić,

tim trećeg razreda: Mirlinda Maroshi, Sara Peroš i Melisa Rumora,

mentor prof. Korana Marušić.

Natjecanje se organizira povodom obilježavanja Međunarodne godine kristalografije u kojoj se svjetska javnost želi upoznati sa značenjem kristalografije koja prožima naš svakodnevni život.

Preko 450 prijavljenih učenika iz cijele Hrvatske u jednoj od tri kategorije ima cilj napraviti što veći i pravilniji kristal, a najbolji među njima osvojit će raznovrsne nagrade. Sudjelovanjem u ovom natjecanju hrvatski učenici tako će se pridružiti svojim kolegama diljem svijeta koji će uzgajati kristale u nacionalnim prvenstvima u svojim zemljama.

Uskoro će na službenoj facebook stranici Ljepota kristalnih ploha biti objavljene fotografije sudionika natječaja, među kojima i fotografije naših timova koje se mogu lajkati. Veći broj lajkova znači i veću mogućnost dobivanja nagrade. Podržite nas!

 

 

 

 

 

 

 

Fotografije naših kristala:

-kristal tima četvrtih razreda:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-kristal tima trećih razreda:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gimnazija Vladimira Nazora