2020-10-16 18:52:14

Naši informatičari osvojili nagradu

Treće izdanje My Smart City konferencije održano je 15. i 16. listopada u Kazalištu lutaka u Zadru. Ključna tema konferencije bila je kvaliteta života odnosno kako primjenom tehnologija grad Zadar učiniti ugodnijim mjestom za život.

Sudjelovali su učenici 4. c razreda naše škole: Blaž Čulina, David Dijan, Josip Grdović, Danijel Iglić i Božo Marinović, okupljeni u tim Vita pod mentorstvom nastavnice Dajane Marnike.

Natjecanje je koncipirano na način da su učenici imali 24 sata za izradu svoje web aplikacije, što je započelo 15. 10 u 10 sati i završilo 16. 10 u 10 sati.

Tim Vita izradio je aplikaciju koja omogućuje pretraživanje pedijatara u gradu te nudi informacije o izabranom pedijatru, je li u smjeni, na godišnjem ili pak na bolovanju. Uključivanjem Google karti, olakšali su pronalazak istih. Omogućili su i pretraživanje doktora koji rade i privatno kako bi turisti s djecom znali kamo otići ako imaju potrebe. Usto, izradili su kriterije koji upućuju roditelje mogu li s djetetom čekati smjenu svojih pedijaatra ili stanje djeteta zahtijeva hitnu medicinsku pomoć. Naveli su kontakte i lokacije potrebne za naručivanje na specijalističke preglede. Za svoju su aplikaciju osmislili poslovni plan koji je detaljno uključivao plan poslovanja, profil korisnika stanice, financijski plan te marketinški plan. Naposljetku, zasluženo su osvojili 2. mjesto od prijavljenih 11 ekipa i novčanu nagradu od 2000 kn koja im može poslužiti za daljnji razvitak njihove aplikacije!


Gimnazija Vladimira Nazora