2020-11-30 19:57:56

Deset škola, deset umjetnika

16. po redu muzejsko – edukativni projekt „Deset škola – deset umjetnika“ u organizaciji Moderne galerije u Zagrebu, održan je od 23. do 27. studenog 2020. godine. S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu virusom Covid -19, ove godine je izostao susret sudionika u prostorima Moderne galerije, pa su se prezentacije školskih timova i njihove radionice održavale preko platforme Microsoft Teams. Školski timovi koje čine troje učenika i mentor su međusobno u parovima prezentirali obrađene teme dok su ostali sudionici pratili njihove prezentacije, radionice i diskusiju.

      Tema ovogodišnjeg projekta je bila Moderna i suvremenost, a školski timovi su imali zadatak uočiti odnos između hrvatske moderne i suvremene umjetnosti na temelju usporedne analize djela iz zbirke Moderne galerije i slika Lovra Artukovića predstavljenih na umjetnikovoj izložbi Usporavanje. Naša škola u ovome projektu sudjeluje kontinuirano od samog početka, a ove godine već drugi put za redom su sudjelovale Anamaria Rogić, Antonia Vanjak i Nika Zdunić, učenice 3.A razreda koje su pod mentorstvom Ivanke Radulić, profesorice likovne umjetnosti pripremile Power point prezentaciju u kojoj su usporedno analizirale djela Portret Ane Krešić Vjekoslava Karasa i Noćna svjetla Lovre Artukovića, a za tim iz partnerske I. Gimnazije iz Osijeka su pripremile i radionicu slaganja puzzla.

     Isječci i sažetci prezentacija, kao i promotivni video projekta, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Moderne galerije.

FOTOGALERIJA         VIDEOZAPIS


Gimnazija Vladimira Nazora