2021-06-21 22:31:02

ANIMIRANI FILM TIJANE MANDIĆ NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI U ČEŠKOJ

 U organizaciji Memorijalnog centra Lidice u Češkoj, svake godine se organizira Međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti u spomen na svu djecu stradalu, ne samo tijekom Drugog svjetskog rata, već na svu djecu koja su postala žrtve svih ostalih ratnih stradavanja. 

 

 

 

Pravo na sudjelovanje imaju djeca od 4 do 16 godina starosti koja na zadanu temu koja je određena u suradnji s UNESCO-om mogu prijaviti svoje likovne radove u različitim tehnikama uključujući i kratke animirane filmove.

          Tema ovogodišnje 49. po redu Međunarodne izložbe dječje likovne umjetnosti je bila Robot i umjetna inteligencija. Na natječaj je pristiglo ukupno 11 213 radova iz 72 zemlje svijeta, a za izložbu su odabrana 953 rada među kojima i animirani film „Possible life“ naše učenice Tijane Mandić iz 2.A razreda. Odabrani radovi će biti izloženi u Lidickoj galeriji nedaleko od Praga od 1. srpnja 2021. do 31. siječnja 2022. godine.

          Svečanost uručenja nagrada i priznanja za hrvatske učenike i njihove mentore održat će se krajem godine u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke.

https://www.youtube.com/watch?v=uwWLPnqLYIc

 


Gimnazija Vladimira Nazora