2021-07-26 20:57:31

eTwinning projekt: Kako smanjiti otpad od hrane?
***
Učenici naše škole sudjelovali su tijekom školske godine 2020./2021. u eTwinning projektu Kako smanjiti otpad od hrane?
 
Cilj projekta je osvijestiti utjecaj svakodnevnih navika na održivi razvoj.
 
 
 
    Trajanje projekta: 1 nastavna godina (rujan 2020. - lipanj 2021.) Nositeljice aktivnosti:      Sanja Fabac, prof., biologija      Matea Zubčić, prof., informatika     Janja Pedić, prof. engleskog jezika   Ciljevi aktivnosti: . Kod učenika osvijestiti utjecaj svakodnevnih navika na održivi razvoj, tako da analizira antropogeni utjecaj na ravnotežu u prirodi i povezuje porast ljudske populacije s održivim razvojem;  Poboljšati vlastitu ekološku svijest i ekološku svijest svoje bliže okoline, tako da analizira osobnu odgovornost u održavanju uravnoteženog stanja u prirodi i predlaže promjene na lokalnoj razini usmjerene prema održivome razvoju.   Namjena aktivnosti: razvijati suradničke odnose, kolegijalnost, toleranciju, interdisciplinarno učenje kroz odgoj i obrazovanje o okolišu,  odgojno djelovanje u formiranju stavova učenika.   Način realizacije: učenici će primjenjivati znanstvenu metodologiju kroz zdravi život i odnos prema okolišu, analizirati svoja ponašanja te zaključiti kako svojim ponašanjem utječu na održivi razvoj.   Ciljana skupina: učenici od 1. do 4. razreda.  

Škole partneri u projektu: Gimnazija Vladimira Nazora, Zadar, 

Medicinska škola Karlovac, 

Srednja škola Prelog, 

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac, 

Ekonomsko-turistička škola Karlovac

  Aktivnosti i rezultati projekta objavljeni su na platformi eTwinning:  https://twinspace.etwinning.net/125880/pages/page/1243761     POGLEDAJTE SPOT kojim smo predstavili naše sudionike.

 


Gimnazija Vladimira Nazora