preskoči na sadržaj

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar

 > Projekti

       

      Naša ideja vodilja u projektima:     

 Što čujem – zaboravim.

 Što vidim – toga se sjećam.

 Što radim – razumijem. 

                                                   

PROLJETNO BOGATSTVO PRIRODE
Trajanje projekta: mjesec svibanj 2021.
 
Nositeljica aktivnosti: Sanja Fabac, prof., biologije
 
     

Učenici prvih razreda obilježili su Međunarodni dan bioraznolikosti kroz aktivnosti eTwinning projekta Proljetno bogatstvo prirode. Projekt je realiziralo ukupno 32 učenika iz četiri škole: Gimnazije dr. Mate Ujevića iz Imotskog, Gimnazije Franje Petrića i Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra te V. gimnazije „Vladimir Nazor“ Split pod mentorstvom nastavnika, školskih koordinatora projekta Marijane Vuković, prof. biologije, Martine Maršić, prof. informatike, Nele Mandić, prof. biologije, Sanje Fabac, prof. biologije i Josipe Caktaš, prof. biologije.

Sudionici ovog projekta u svom su okruženju pronalazili određene biljne vrste, fotografirali ih i determinirali ih koristeći digitalne aplikacije Pl@ntNet i Seek.

Krajnji rezultat projekta je digitalni fotoherbarij u BookCreator-u koji se otvara klikom na sliku.

Tijekom projekta svi učenici sudionici projekta su timski izradili i uredili digitalni fotoherbarij primjenjujući kreativnost i interdisciplinarni pristup poučavanju. U fotoherbariju se nalaze fotografije 198 biljnih vrsta i njima pripadajući opisi. Osim toga ebook sadrži i preporuke za korištenje fotoherbarija u nastavi. Više detalja o projektu možete pronaći OVDJE.


ASOC ‘’U ŠKOLI OTVORENE KOHEZIJE’’

ASOC ‘’U ŠKOLI OTVORENE KOHEZIJE’’                                       

TRAJANJE PROJEKTA: ožujak 2021. - rujan 2021.

NOSITELJI AKTIVNOSTI: MARTA KINDA, prof. sociologija, PiG

           TIHANA MAGAŠ, prof. povijest

CILJEVI AKTIVNOSTI: Kod učenika/ca potaknuti aktivno građanstvo i podizanje svijesti o kohezijskoj politici i EU projektima. Isto tako, prikupljanjem raznih podataka i informacija učenici/ce će naučiti ispravno i cjelovito dokumentirati sadržaje, koristeći službene i pouzdane izvore podataka, a sve uz pomoć informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

NAČIN REALIZACIJE: učenici/ce će planirati istraživanje i prikupljati podatke o odabranom projektu, analizirati podatke koristeći odabrane metode za obradu i analizu, prikupljati podatke na terenu provodeći intervjue i ankete s odabranom skupinom sugovornika/ca te na kraju predstaviti provedeno istraživanje (storytelling).

ODABRANI PROJEKT: “OBNOVA KOMPLEKSA BIVŠE CRKVE I SAMOSTANA SV. NIKOLE U ZADRU”

O ODABRANOM PROJEKTU: Projektom se želi osigurati izgradnja novih prostora Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju. Jedan od ključnih faktora prilikom odabira projekta koji ćemo pratiti i istraživati bila je želja za suradnjom s čelnicima i ljudima na terenu, ali i sve veća zainteresiranost za još uvijek neistraženim podvodnim svijetom. Za službeno ime projekta asocijativno smo odabrali "More snova" imajući na umu sam cilj projekta, koji je, kako smo već i prethodno naveli, proučavanje izgradnje Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju. Pazeći da naziv istraživanja predstavlja sam cilj odabranog projekta, odlučili smo se za naziv” Above and under the sea”, gdje "above" predstavlja obnovu samostana sv. Nikole, a "under the sea" izgradnju novih prostora međunarodnog centra za podvodnu arheologiju.

Odlučili smo se za ovaj projekt primarno zbog interakcije s njegovim čelnicima i ljudima koji su svaki dan na terenu koja nam je uvelike dostupna te naše velike zainteresiranosti za još uvelike neistražen podvodni svijet. U nadi da bi naši podvodni arheolozi mogli doći do novih zanimljivih otkrića, svi zajedno odlučili smo da je ovaj projekt najbolja podloga i tema našeg istraživanja. Naš cilj je, osim dolaska do novih otkrića, također i poučiti građane te ostale učenike o tome kako se realiziraju i provode projekti sufinancirani novcem iz EU fondova te na taj način povećati zainteresiranost za projekte slične ovome koji će se izvoditi u bliskoj budućnosti. Osim što ćemo pratiti provedbu projekta, također ćemo analizirati sve dostupne podatke i informacije.

 

ADRESA ELEKTRONIČKE POŠTE TIMA: moresnovaeugmail.com

RAČUN ZA MREŽU FACEBOOK: https://www.facebook.com/more.snova.1

INSTAGRAM I TWITTER PROFIL: Instagram profil: more_snova_gvn; Twitter profil: @Moresnovagvn (more snova gvn)

BLOG: https://moresnovaeu.wixsite.com/my-site-2

LOGO PROJEKTA: 


KAKO SMANJITI OTPAD OD HRANE (2020./2021.)
***
 
Trajanje projekta: 1 nastavna godina (rujan 2020. - lipanj 2021.)
Nositelji aktivnosti:
     Sanja Fabac, prof., biologija
     Matea Zubčić, prof., informatika
    Janja Pedić, prof. engleskog jezika
 
Ciljevi aktivnosti: . Kod učenika osvijestiti utjecaj svakodnevnih navika na održivi razvoj, tako da analizira antropogeni utjecaj na ravnotežu u prirodi i povezuje porast ljudske populacije s održivim razvojem;  Poboljšati vlastitu ekološku svijest i ekološku svijest svoje bliže okoline, tako da analizira osobnu odgovornost u održavanju uravnoteženog stanja u prirodi i predlaže promjene na lokalnoj razini usmjerene prema održivome razvoju.
 
Namjena aktivnosti: razvijati suradničke odnose, kolegijalnost, toleranciju, interdisciplinarno učenje kroz odgoj i obrazovanje o okolišu,  odgojno djelovanje u formiranju stavova učenika.
 
Način realizacije: učenici će primjenjivati znanstvenu metodologiju kroz zdravi život i odnos prema okolišu, analizirati svoja ponašanja te zaključiti kako svojim ponašanjem utječu na održivi razvoj.
 
Ciljana skupina: učenici od 1. do 4. razreda.
 

Škole partneri u projektu: Gimnazija Vladimira Nazora, Zadar,  Medicinska škola Karlovac,  Srednja škola Prelog,  Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac,  Ekonomsko-turistička škola Karlovac

 
Aktivnosti i rezultati projekta objavljeni su na platformi eTwinning:  https://twinspace.etwinning.net/125880/pages/page/1243761
 
 
SPOT kojim smo predstavili naše sudionike:


OTAPAM LI LEDENJAKE (2020./2021.)
+++
 
Trajanje projekta: 1 nastavna godina (rujan 2020. - lipanj 2021.)
Nositelji aktivnosti:
     Sanja Fabac, prof., biologija
     Amalija Colić, prof., matematika
     Korana Marušić, prof., kemija
     Matea Zubčić, prof., informatika
 
Ciljevi aktivnosti: utvrditi i proširiti osnovna znanja iz ekologije, pravilno razumijevanje uzročno-posljedične veze čovjekovog djelovanja na okoliš, njegovati  odgovorni odnos prema prirodi, razvijati učenikove sklonosti prema znanstvenome pristupu. 
 
Namjena aktivnosti: razvijati suradničke odnose, kolegijalnost, toleranciju, interdisciplinarno učenje kroz odgoj i obrazovanje o okolišu,  odgojno djelovanje u formiranju stavova učenika.
 
Način realizacije: učenici će primjenjivati znanstvenu metodologiju kroz zdravi život i odnos prema okolišu, analizirati svoja ponašanja te zaključiti kako svojim ponašanjem utječu na održivi razvoj.
 
Ciljana skupina: učenici 1. i 3. razreda.
 

Škole partneri u projektu: Gimnazija dr. Mate Ujevića , Imotski,  Gimnazija Gospić,  Gimnazija Vladimira Nazora, Zadar, Gimnazija Franje Petrića, Zadar, Srednja škola Lovre Montija Knin. 

 
Aktivnosti i rezultati projekta objavljeni su na platformi eTwinning:  https://twinspace.etwinning.net/125556/home
 
 
 
 
 


SEMEP

Školska koordinatorica: Sanja Fabac, prof. savj.
 

Ovdje pogledajte

POVIJEST NAŠEG SUDJELOVANJA
 

Pogledajte video uratke sa ljetnih škola:

 

2018. 

 

 

2017.  PROGRAM

 

2016.

 

2015.

 

 

 

2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011. - dijalekti

 

 
 
 
 

OTISAK SRCA

 

Klikom na lijevu sliku otvara se

video uradak naše učenice

Lucije Plantak  "I to je život!"

 

 

 

 

 

Sve o ovom projektu možete pročitati OVDJE.


CMS za škole logo
Gimnazija Vladimira Nazora Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3/2, HR-23000 Zadar / gimnazija-vnazora-zd.skole.hr / ured@gimnazija-vnazora-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju