ə
Datum objave: 1. listopada 2024.

Europska noć istraživača

I ove godine naši su učenici 2.a i 2.b razreda Mateo Kraljev, Lovre Mandić, Damjan Budimir, Josip Miletić i Franko Marnika pod mentorstvom profesorica Dajane Marnike i Monike Škare pripremili zanimljive aktivnosti naziva Start/Stop koje su prezentirali na Europskoj noći istraživača održanoj 27. 9. 2024. Učenici su na zanimljiv i jednostavan nacin pokazali kako informatika i kemija mogu biti zabavne. 

Europska se noć istraživača već treću godinu zaredom odvija u isto vrijeme u Zadru, Splitu, Rijeci, Dubrovniku i Puli, ali i u 25 zemalja diljem svijeta u okviru projekta Reconnecting Science with the Blue Society (Blue-connect 2.0).
Glavni je cilj projekta ponovno povezivanje znanosti s društvom približavanjem istraživanja i istraživača javnosti, jačanjem prepoznatljivosti znanosti u javnosti i istraživačkog obrazovanja. Poseban se naglasak stavlja na djecu, mlade i sve one koji nemaju pristup znanosti i istraživanju te su stoga manje skloni bavljenju STEM područjima ili istraživačkim aktivnostima. Ravnateljica Sandra Šango, brojni profesori i učenici naše škole također su podržali ovu poučnu, zanimljivu i nesvakidašnju učionicu na otvorenom.

Galerija

Pogledajte kako nam je bilo

Skip to content